Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 12.09.2017, 19:39:05
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Forumul asta e traznet, oricum. PROTV, eat your heart out! :))))

Revenind on-topic: dialogul ecumenic este departe de a fi o problema. Chestia cu copiii (ne)botezati: avind in vedere faptul ca fiintele umane aflate in primii ani de viata au fost dati ca exemple, oarecum tintind la un statut arhetipal, de inocenta (copiii, chiar cind fac "pozne", nu le fac asumat si constient ca pe rautati, cu foarte putine exceptii, de obicei patologice sau de domeniul exorcismului, fereasca Dumnezeu), cred ca asta a fost si este si astazi o buna justificare pentru a NU considera ca ei (copiii nebotezati) merg in Iad. Cind El ii spune lui Nicodim ce ii spune, se refera la "cineva", deci o persoana umana adulta, deci cu raspundere aka drepturi&obligatii, in societatea iudaica de atunci. In care societate (si poate ar trebui sa ne gindim la motivele intelepciunii lor, daca nu cumva trebuie, unele cel putin, luate ca model pragmatic si in zilele noastre) nu erai "cineva", adica adult, pina la 30 de ani etate. Nu contai, socialmente. El Insusi, nu a vorbit, public si asumat, pina atunci. Deci, daca vedem in ansamblu TOT ce a zis Mintuitorul, atunci e clar: pe de o parte, copiii nu ajung in Underworld daca nu apuca sa fie botezati, iar pe de cealalta, botezul este obligatoriu pentru mintuirea oricarui crestin adult. Eu, unul, asta inteleg.
Mesajul meu este adresat cu prioritate lui Catalin: el a pus problema, si lui i-am destinat raspunsurile pe strict aceasta tema.