Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 15.09.2017, 10:14:15
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Stefan Florin, repet: priveste contextul. NU exista o preocupare pentru copii, atunci si acolo, si cam pretutindeni, de fapt. Ii mureau cuiva copiii? Facea altii sau infia. Copiii erua, vorba lui Stephen King, sub nivelul vizibilitatii adultilor. Trebuiau sa fie sanatosi, cuminti si sa iis insuseasca credinta parintilor. Punct. Ei bine, Domnul a rasturnat (si) asta: ii da ca etalon de puritate. Deci, versetul citat de tine se aplica fara indoiala oricarui crestin apt de viata constienta, adica, cred, de la puber sau adolescent in sus, dupa criteriile actuale, iar dupa cele de atunci, de la 30 de ani in sus. Eu inteleg ca e foarte confortabil si lunecos impuls psihologic de grup: "doar ai nostri se mintuiesc in mod sigur", dar...confortabil sau nu, nu trebuie urmat. De ce? Pentru ca poate fi gresit, si, oricum a dus si duce la conflicte si divizarea in tabere religioase (sau ideologice, dupa caz) ostile.
REPET: NU VORBESC DE COPIII si nici Hristos in versetul postat de mine, nu vorbeste de copiii, ci de om la modul general! Amicul penticostal a spus ca botezul nu este esential pentru mantuire, ci doar credinta. Hristos spune ca fara botez nu ne putem mantui. Copiii care mor nebotezati...Hristos are grija de ei. El, fiind IUBIRE, NU CRED ca ii duce in Iad, neavand pacate personale. Ar fi un Dumnezeu nedrept. Singurul "pacat" al lor a fost ca s-au nascut