Citat:
În prealabil postat de stefan florin
deci sa inteleg ca botezul fara credinta nu are valoare.
|
Amice, eu cred ca la fel crezi si tu.
Daca, de exemplu, unui musulman ii cade cu tronc o fata ortodoxa care nu vrea sa se marite cu el decat daca se boteaza ortodox, iar tipul, de dragul ei, face botezul insa nici urma de credinta, ci doar interes, ai nadejdea ca omul va fi mantuit chiar si fara credinta?
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Ok sa presupunem ca asa este, dar ce fac cei ce nu au avut prilejul de a se boteza dupa ce au crezut? De exemplu cei ce sau pocait in inchisori si au crezut in jertfa Domnului Iisus, probabil o sa mi spui ca exista o derogare pentru cei ce nu au avut aceasta posibilitate. O derogare care nu are suport Biblic.
|
Are suport biblic: talharul crucificat alaturi de Isus.
Hai totusi sa clarificam o chestiune: eu nu insist pe botezul savarsit la maturitate. In Bisericile ortodoxa, catolica sau protestanta exista credinciosi botezati in pruncie. Insa astia se impart in doua categorii.
1. Sunt unii care, ajungand la varsta maturitatii. aleg sa creada in Hristos si sa-i urmeze Lui. Acestor credinciosi eu le-as impartasi, la o adica, convingerile mele legate de botezul adultilor, insa nu le-as spune ca daca nu se vor boteza la maturitate, nu se vor mantui. Eu cred ca se vor mantui crestini botezati in pruncie.
2. Sunt altii care, la varsta maturitatii aleg sa nu-L urmeze pe Hristos. Se dedau placerilor acestei lumi, nu practica rugaciune, nu citesc Cuvantul lui Dumnezeu, nu merg la slujbe. Poate devin chiar atei. Acestia trebuie sa devina tinta evanghelizarii. Lor trebuie sa li se propovaduiasca Evanghelia si, prin auzirea Cuvantului, credinta poate intra in inima lor. Nu am nicio retinere in a le spune acestor oameni ca in urma credintei lor ar trebui sa urmeze botezul.