Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ti s-a spus clar, cu citat din catehism, "pacatul stramosesc" nu e un pacat personal ci doar inclinarea spre pacat, dar tu o tii pe a ta, "halatul, halatul..."
Daca tu poti sa demonstrezi ca un prunc nenascut pacatuia in patecele mamei si merita sa aunga in Iad, felicitari, esti bun de ospiciu.
|
Incredibil e doar ca tu nu cunosti invataturile de baza din ortodoxie. Ai stat 10 ani pe forum, multi ortodocsi au scris despre aceste subiecte si altele, dar tu nu ai prins nimic (ca sa nu mai spunem ca trebuia sa le stii tu, nu sa ti le zica cineva, orice crestin are obligatia sa cunoasca invatatura ortodoxa, mai ales daca a fost botezat de mic si n-a fost catehizat, ca cei ce se convertesc la ortodoxie). Tu vrei sa discuti despre toate invataturile ortodoxe, dar tu nu le-ai deprins nici pe cele de baza si mai esti si sigur nestiinta ta e litera de lege, iar toti cei ce nu sunt de acord sunt nebuni. Eu am scris si explicatiile,d ar tu nu le poti intelege, pentru ca, de obicei, nu intelegi nimic, doar iti spui parerile personale, bazate doar pe logica ta, fara cunostinte.
De mai multe ori am scris ca in ortodoxie nu este invatatura care este in catolicism, ca se mosteneste chiar pacatul stramosesc, ci urmarile acestuia. Una din aceste urmari este firea imbolnavita, asta inseamna inclinarea spre pacat. Din cauza acestei firi fiecare copil se naste fara har, mostenind urmarile pacatului stramosesc. Prin lucrarea Sa Mantuitorul a unit firea omeneasca si cea divina, vindecand-o, prin botez fiecare om poate beneficia de aceasta vindecare si poate primi harul. Altfel nu poate primi harul, pentru asta a venit Iisus, ca sa readuca omaneilor harul, pierdut de la Adam si Eva.