Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 18.09.2017, 15:45:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ok.
Dar unde scrie in Biblie ca harul este primit DOAR prin Sfintele Taine?
Eu cred ca harul poate fi primit prin Sfintele Taine.
Insa doar prin ele?
Gasesc in Biblie ca lui Iosif " i-a dat har și înțelepciune înaintea lui Faraon, regele Egiptului". Prin vreo Sfanta Taina?
Gasesc ca, daca un credincios se smereste, Dumnezeu insusi ii daruieste har.
Dumnezeu daruieste har credinciosilor din Roma printr-o salutare a apostolului Pavel ]n epistola care le era adresata: "Tuturor celor ce sunteți în Roma, iubiți de Dumnezeu, chemați și sfinți: har vouă și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Iisus Hristos!" Romani 1:7
Cum ai ajuns la concluzia ca Dumnezeu daruieste har doar prin Sfintele Taine?
Exact asta am spus in mesajul urmator celui citat, ca, din cate inteleg eu, (neo)protetantii inteleg harul doar ca o binecuvantare. Cuvantul "har" are mai multe intelesuri (in afara de cele lumesti), unul e ca un fel de binecuvantare, de exemplu "har tie" sau citatele date de tine. Cred ca protestantii au doar aceasta intelegere a harului, ca un fel de binecuvantare de la Domnul. In ortodoxie (si in catolicism, doar ca ei spun ca este energie creata) harul primit la Cincizecime este ceva mai mult, este o energie care a fost si vizibila, sub forma uunei lumini ca flacarile focului. Iisus S-a Intrupat tocmai ca sa readuca harul oamenilor, pentru ca nu il mai puteau primi singuri.
Reply With Quote