Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 20.09.2017, 22:28:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Ar fi trebuit să scrii așa: Eu cred că protestanții înțeleg prin Har ceva diferit de ceea ce eu cred că înțelege Ortodoxia.

Atunci n-ai fi fost ridicol. Dar, cu pretențiile tale de ultra-exeget format pe internet, ești.... Din păcate. Pentru tine.
Daca tu, de obicei, iti dai cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosti nu inseamna ca toti fac la fel. Ridicole sunt doar aerele tale de superioritate cu care ii tratezi pe cei ce spun ceva ce nu-ti convine tie (pentru ca adevarul e ultimul lucru care te-ar preocupa), desi tu ai foarte putine cunostinte.
Cum sa aiba aceeasi intelegere a harul protestantismul ca ortodoxia? Si catolicismul are o alta intlegere (harul creat), cu atat mai mult protestantismul. Aici e un articol catolic in care scrie exact ce am spus si eu despre harul din punct de vedere protestant: https://mihaisarbu.wordpress.com/201...umai-prin-har/

Citez: "Cand un catolic (cat de cat informat, ceea ce e destul de rar din pacate) spune da suntem mantuiti numai prin har se refera la faptul ca Dumnezeu toarna in noi un „ceva” supranaturtal care ne face sa depasim limitarile noastre naturale, cat si cele aduse de pacat. Acest „ceva” este harul. Cand un protestant spune ca suntem mantuiti numai prin har se refera la faptul ca meritele noastre nu au nici un rol, si ca intreaga lucrare de mantuire tine exclusiv de mila divina la care noi nu putem adauga nimic." "Gratie
Biblia: O hotarare a lui Dumnezeu fata de oameni care exprima mila si iubirea Sa, astfel incat credinciosul este tratat acum ca si cum ar fi nevinovat si perfect conform, standardului divin."
Asadar, e vorba de acea binecuvantare, bunavointa, de care am scris si eu.
Reply With Quote