Citat:
În prealabil postat de catalin2
Dar le-am spus ceva la care nu au mai avut raspuns, faptul ca Simon a vrut sa cumpere cu bani transmiterea harului prin punerea mainilor (Faptele Apostolilor, cap. 8). Aceasta arata ca doar Apostolii puteau face asta
|
Incerc eu un raspuns.
In acel pasaj se demonstreaza mai multe lucruri:
- ca harul nu se poate cumpara cu bani
- ca privilegiul minunilor savarsite prin punerea mainilor nu poate fi cumparat cu bani.
- ca cei care cred ca pot cumpara cu bani slujbe, drepturi sau functii bisericesti, nu-s pocaiti si o vor sfarsi rau.
Acel pasaj nu demonstreaza ca DOAR apostolii aveau dreptul de a-si pune mainile. De altfel, in cazul lui Pavel, vedem ca el a fost botezat cu Duhul Sfant prin unerea mainilor lui Anania, un simplu ucenic, despre care nu ni se spune ca ar fi fost apostol.
De asemenea in Fapte 13:1-3 putem observa ca nu apostolii au exercitat punerea mainilor, ci tocmai invers: Simeon, Luciu si Manain, care erau proroci si invatatori, si-au pus mainile si i-au trimis in lucrare pe apostolii Pavel si Barnaba.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu au stiut ce sa spuna, apoi au spus ca dupa aceea s-a putut face si altfel, cand au aparut protestantii.
|
Cred ca asa ar fi trebuit sa spuna...