Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 25.09.2017, 15:49:20
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar le-am spus ceva la care nu au mai avut raspuns, faptul ca Simon a vrut sa cumpere cu bani transmiterea harului prin punerea mainilor (Faptele Apostolilor, cap. 8). Aceasta arata ca doar Apostolii puteau face asta
Incerc eu un raspuns.
In acel pasaj se demonstreaza mai multe lucruri:
- ca harul nu se poate cumpara cu bani
- ca privilegiul minunilor savarsite prin punerea mainilor nu poate fi cumparat cu bani.
- ca cei care cred ca pot cumpara cu bani slujbe, drepturi sau functii bisericesti, nu-s pocaiti si o vor sfarsi rau.

Acel pasaj nu demonstreaza ca DOAR apostolii aveau dreptul de a-si pune mainile. De altfel, in cazul lui Pavel, vedem ca el a fost botezat cu Duhul Sfant prin unerea mainilor lui Anania, un simplu ucenic, despre care nu ni se spune ca ar fi fost apostol.

De asemenea in Fapte 13:1-3 putem observa ca nu apostolii au exercitat punerea mainilor, ci tocmai invers: Simeon, Luciu si Manain, care erau proroci si invatatori, si-au pus mainile si i-au trimis in lucrare pe apostolii Pavel si Barnaba.
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu au stiut ce sa spuna, apoi au spus ca dupa aceea s-a putut face si altfel, cand au aparut protestantii.
Cred ca asa ar fi trebuit sa spuna...

Last edited by Penticostalul Traditional; 25.09.2017 at 16:47:44.
Reply With Quote