Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 26.09.2017, 02:05:34
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sper ca ne-am lamurit cine era Sfantul Anania
Ne-am lamurit.
Unii din Biblia Ortodoxa:
Faptele Apostolilor 9:10 - 18

Și era în Damasc un ucenic, anume Anania, și Domnul i-a zis în vedenie: Anania! Iar el a zis: Iată-mă, Doamne; Și Domnul a zis către el: Sculându-te, mergi pe ulița care se cheamă Ulița Dreaptă și caută în casa lui Iuda, pe un om din Tars, cu numele Saul; că, iată, se roagă. Și a văzut în vedenie pe un bărbat, anume Anania, intrând la el și punându-și mâinile peste el, ca să vadă iarăși. Și a răspuns Anania: Doamne, despre bărbatul acesta am auzit de la mulți câte rele a făcut sfinților Tăi în Ierusalim. Și aici are putere de la arhierei să lege pe toți care cheamă numele Tău. Și a zis Domnul către el: Mergi, fiindcă acesta Îmi este vas ales, ca să poarte numele Meu înaintea neamurilor și a regilor și a fiilor lui Israel; Căci Eu îi voi arăta câte trebuie să pătimească el pentru numele Meu.

Și a mers Anania și a intrat în casă și, punându-și mâinile pe el, a zis: Frate Saul, Domnul Iisus, Cel ce ți S-a arătat pe calea pe care tu veneai, m-a trimis ca să vezi iarăși și să te umpli de Duh Sfânt.
Și îndată au căzut de pe ochii lui ca niște solzi; și a văzut iarăși și, sculându-se, a fost botezat.

Altii, din diverse carti sau saituri confesionale.
Eu prefer sa raman la ce spune Biblia.

Dar admit ca e posibil ca Anania sa fi fost si apostol.
Si diacon. Poate ca era si pastor. Sau Papa.
Anania poate sa fi fost orice vrei tu. Sau altcineva

Insa eu stiu sigur ca era un simplu ucenic. Asa spune Biblia.
La fel stiu si despre Luciu, Simon si Manain: erau proroci si invatatori. Care si-au pus mainile peste apostoli. Si i-au trimis in lucrare. Ca asa spune Biblia. Pentru mine Scriptura e mai vrednica de crezare decat saiturile.

Last edited by Penticostalul Traditional; 26.09.2017 at 02:13:05.
Reply With Quote