Citat:
În prealabil postat de AlinB
Or fi, da' calugaru' ala mie mi-a placut si rezonez mai ales avand in vedere contextul :)
Hm, pai sa vedem, cand te-ai impartasit ultima data?
Ai uitat deja cum e?
|
Si paza e buna, dar si Hristos este de dorit.
Impartasirea este o unire reala cu Hristos. Iar lumina primita descopera multe sufletului.
Impartasirea are cu totul alt sens si folos in Biserica, nu se poate substitui sub nici o forma rugaciunii.
Este un om impartasit mai mare decat un sfant care a stat in rugaciune toata viata si pe care lumina L-a transformat complet? Nu stiu, sa fiu sincer.
INSA, impartasirea nu este lasata in Biserica drept calea unica spre Dumnezeu.
Calea catre Dumnezeu este rugaciunea. Pentru ca rugaciunea este calea in care lumina ne calauzeste, iar in diferite puncte gasim impartasirea pentru bogatia imensa de har pe care o primim atunci.
Este un lucru care scapa aici: sunt multi care se impartasesc, si sunt multi preoti care se impartasesc zilnic si totusi nu sunt plini de bogatiile de daruri duhovnicesti.
Sunt atatia preoti care se impartasesc si nu prea cred.
Vezi tu, impartasirea este buna pentru cei care cred si au viata curata. In aceia impartasirea este lumina.
Iar impartasirea nu stiu cat iti aduce unirea completa cu Dumnezeu.
In ce sens este prezent Hristos real in Impartasire? Prin trupul si sangele Lui dar si prin lumina si energia Lui.
Insa asta nu inseamna ca prin Impartasire Il cunoastem deplin pe Hristos. Sunt multi care se impartasesc toata viata si care nu au habar de Hristos.
Impartasirea nu este cunoastere, este UNIRE, SFINTIRE SI LUMINARE. Este o mare putere pentru suflet, primita pentru progresul crestinului.
Cunoasterea lui Hristos se face ca dar al duhului, in rugaciune, cand El se descopera sufletului.
Simtim pe Hristos, sau Duhul Il descopera pe El in rugaciune.
Insa noi suntem si oameni. Asa cum apostolii au stat 3 ani si mai bine langa El pentru a-L cunoaste si noi trebuie sa stam si langa Evanghelie si in rugaciune pentru ca harul sa ni-L descopere.
Acum ce nu iti convine din ce am zis AlinB?
Ca experienta reala a lui Hristos e mai complexa decat impartasirea, citirea de texte si pasaje Scripturistice si vorbirea despre El?