Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu imi convine cum isi bat joc dracii arhiconi de tine.
Si daca ai avea un duhovnic caruia.sa-i spui enormitatile care le debitezi pe aici ti-ar zice la fel.
Mintea ta a luat-o pe cocalurii teoriilor sterile ca sa compenseze lacune grave de practica.
|
Ascult Alin o povata si de la tine daca ai una buna. Asta pe langa palmele usturatoare care le aplici continuu, poate fara discernamant oricui il prinzi dezarmat pe forum sau cu nasturii descheiati la camasa.
In Ortodoxie exista un semn clar al inselarii, si de fapt este un principiu al inselarii: ascultarea si supunerea.
Cand Sf. Simeon Stalnicul a fost cercetat, parintii au spus: este inselat daca nu asculta si nu se supune.
Incerc ca sa imi tin mintea treaza si in ascultare si supunere fata de restul Bisericii si ma cercetez continuu daca mintea mea se mai supune si mai asculta de glasul ratiunii celorlati si de certarea celorlalti, nu cu revolta ci cu ratiune.
De gresit evident ca gresesc, si poate voi mai gresi si pe viitor. Insa sunt cinstit in fata constiintei mele si imi asum si ce zic, si daca gresesc.
Insa la fel, incerc sa vad care este sensul clar al Ortodoxiei, asa cum au zis parintii: lumina. Pentru ca asta este viata si sensul Ortodoxiei. Si aici ai dreptate este nevoie de povatuitori. Dar mai mult este nevoie sa vezi.
Ortodoxia nu este invatat pe de rost texte din Scriptura, Ortodoxia este lumina Dumnezeiasca. Nu cea pe care o vanezi in mod gresit, ci aceea care ti se descopera singura.