Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 04.10.2017, 11:40:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Cel putin eu am o definitie personala si un filtru critic asupra unei probleme, o constructie personala mentala si nu am ingurgitat pe de rost o notiune cum fac altii. Si contine elementele esentiale ale notiunii respective.

In materie de adevar de credinta nu e tocmai o virtute, poate dimpotriva.

Citat:
Din nou, despre impartasire este problema mea personala, insa incerc sa fiu in buna randuiala pe partea asta, ma spovedesc si IMI MARTURIESC GANDURILE destul de curat duhovnicului, oricare ar fi acelea. Este mai important lucrul asta dpdv duhovniceste decat impartasirea, daca tot vrei sa afli starea mea duhovniceasca si raportul meu cu duhovnicul.

Mai important? Dupa ce logica?
As zice ca dupa formularea care o faci, in ciuda faptului ca iti marturisesti gandurile "destul de curat" nu primesti dezlegare pentru Sf. Impartasanie..oare de ce?
Oare pentru ca te cantonezi in "destul" ?

Citat:
Legat de puterea rugaciunii, eu cred ca fiecare rugaciune a noastra esta intarita de rugaciunea multor Sfinti si a Maicii Domnului care intaresc rugaciunile noastre nevrednice care cu mare greutate ajung la Dumnezeu pentru ca suntem rai.

Da, interesanta poveste.
Si de ce ramai rau?

Citat:
Nu iti mai fa vise asupra "puterii" rugaciunii tale sau a vreunuia dintre noi, eu cel putin nu imi fac vise, si cred in comuniunea de rugaciune a pamantului si a cerului si nu intr-un individualism arogant si orgolios al rugaciunii.

Pai asta e puterea rugaciunii:

7.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.8.Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide.9.Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?10.Sau de-i va cere pește, oare el îi va da șarpe?11.Deci, dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?

Citat:
Asta este problema caracterului tau: ESTE ACUZATOR prin definitie.

Pai daca ai incerca sa raspunzi in loc sa protestezi ar fi mai bine, ti-ai pune ordine in idei.
Dar tu doar te oftici si cam atat :)

Citat:
Daca era un dialog iti raspundeam la fiecare punct detaliat.
Sigur ca e un dialog, te-am somat de nenumarate ori de ex. sa nu mai folosesti termeni care nu-i poti explica si in loc sa te documentezi ca sa poti explica, te ofticai constant si o tineai in continuare pe a ta (vezi cu "mistica"..).