Citat:
În prealabil postat de catalin2
Am maia vut o discutie de genul asta cu cei ce nu intelegeau ca Sfanta Impartasanie ramane asa indiferent de cine o mananca sau unde ajunge.
|
Și uite așa, în loc să te concentrezi pe subiectul discuției, amintești de alte discuții pe care, la fel, nu le-ai înțeles. Chiar și eu aveam o percepție greșită, dar am înțeles imediat când au intervenit "ecumeniștii" forumului: AlinB, Mihailc, CristianR, Delia și alții. Tu continuă pe contrasens!
Citat:
Preotul sfinteste apa chiar daca toti cei ce asista nu cred in asta sau sunt atei.
|
Am spus eu altceva?
Citat:
E adevarat ce spui intr-un sens, dar ai inteles gresit.
Ajuta celui ce si crede, nu ca n-ar fi valabile slijbele daca n-ar crede cineva din cei prezenti.
Legat de rugaciunile de binecuvantare, daca nu stii, preotul vine inainte de cate o sarbatoare si stropeste casa cu apa sfinttia, fara sa spuna si rugaciunile de binecuvantare. De aceea la sfintire se spune cateodata binecuvantarea si sfintirea casei, sau binecuvantarea si sfintirea bisericii.
|
Stropirea cu apă sfințită nu înseamnă automat sfințire, ci binecuvântare, mai ales când nu avem o slujbă specială cu rugăciuni de sfințire.