View Single Post
Vechi 04.10.2017, 21:11:44
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am maia vut o discutie de genul asta cu cei ce nu intelegeau ca Sfanta Impartasanie ramane asa indiferent de cine o mananca sau unde ajunge.
Și uite așa, în loc să te concentrezi pe subiectul discuției, amintești de alte discuții pe care, la fel, nu le-ai înțeles. Chiar și eu aveam o percepție greșită, dar am înțeles imediat când au intervenit "ecumeniștii" forumului: AlinB, Mihailc, CristianR, Delia și alții. Tu continuă pe contrasens!

Citat:
Preotul sfinteste apa chiar daca toti cei ce asista nu cred in asta sau sunt atei.
Am spus eu altceva?

Citat:
E adevarat ce spui intr-un sens, dar ai inteles gresit.
Ajuta celui ce si crede, nu ca n-ar fi valabile slijbele daca n-ar crede cineva din cei prezenti.
Legat de rugaciunile de binecuvantare, daca nu stii, preotul vine inainte de cate o sarbatoare si stropeste casa cu apa sfinttia, fara sa spuna si rugaciunile de binecuvantare. De aceea la sfintire se spune cateodata binecuvantarea si sfintirea casei, sau binecuvantarea si sfintirea bisericii.
Stropirea cu apă sfințită nu înseamnă automat sfințire, ci binecuvântare, mai ales când nu avem o slujbă specială cu rugăciuni de sfințire.
Reply With Quote