Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 09.10.2017, 00:35:04
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Incerc sa am o randuiala de impartasire in fiecare post iar in posturile mari la inceput si sfarsit, conform randuielii Bisericii, si cred ca asta este calea corecta in problema asta.
Litughia înseamnă comuniune euharistică. Scopul final al Litughiei este împărtășirea credincioșilor. A doua parte a Liturghiei, adică Liturhia credincioșilor, conține rugăciuni în care preotul se roagă pentru toți credincioșii prezenți și care urmează se se împărtășească. Pentru ce (cine!) se mai rostesc aceste rugăciuni, dacă nimeni nu se împărtășește în cea mai mare perioadă a anului? Liturghia nu este o poezie pe care o recităm fără a ține cont de sensul și rostul acestor rugăciuni.

Beneînțeles că nu luăm împărtășania ca pe un copot de prune, ci numai printr-o pregătire temeinică, spovedanie sistematică, ținerea posturilor etc. Și toate acestea numai cu binecuvântarea duhovnicului. Din păcate aceste lucruri sunt prost înțelese (nu mă refer la tine) și s-a ajuns la aceste extreme: împărtășire doar în anumite perioade fixe ale anului. Faptul că tu ai această rânduiala (poate asta îți folosește ție în această perioadă), nu înseamnă că aceasta este rânduiala Bisericii. Părere mea este că în aceste vremuri tulburi avem nevoie de a ne împărătși cât mai des (bineînțeles cu o pregătire temeinică și permanentă).
Reply With Quote