View Single Post
Vechi 11.10.2017, 07:27:53
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionn2017 Vezi mesajul
+ legalizarea avorturilor de catre comunisti, s-au omorat prin avorturi 1 miliard de copii, in 100 de tari din 1917 de la revolutia bosevica comunista pana azi
Nu știu când te-ai născut tu, eu sunt venită după revoluție, dar te asigur că avortul, în perioada ceaușistă, era ilegal. Vezi decretul dat prin 1966/1967, generația decrețeilor ș.a.m.d. Și nu, asta nu pe face cinste comuniștilor, era doar o strategie de creștere a sporului natural, n-avea pic de substrat creștin. Plus că a distrus mii, milioane de familii, se făceau avorturi în condiții insalubre, mureau femei de septicemie în urma lor, lăsat acasă unul-doi-trei copii. Te încântă peisajul ăsta?

În absența libertății de a alege, omul e un monstru. Binele forțat nu e bine, e o oroare (vezi "Portocala mecanică"). Cine realizează că avortul e păcat și conștientizează gravitatea crimei nu va recurge la asta, indiferent de legislația țării, în vreme ce, dacă vrea să scape de o sarcină tot va avorta, interzice-i-ar orice dictator asta - diferența fundamentală constă în efecte: nu e totuna să fie familiile distruse, cu copii rămași de izbeliște pentru că femeia efectiv nu mai avea cu ce să-l hrănească și pe al patrulea, să zicem, sau ca, după păcat, să fie încă în viață și să aibă timp de pocăință. Care variantă îți pare mai creștină, din perspectiva urmărilor și mobilelor?

P.s. Pe asta cu 100 de țări n-am prins-o, posibil să am lacune uriașe. Care sunt cele 100 de țări? Despre ce comunism bolșevic vorbești?