Locuim in It, sotul are acest rol, de cantaret in biserica.Nu avem o biserica proprie, in fiecare Duminica avem acces intr-o biserica a catolicilor unde ni s-a dat o sala in care ne tinem lucrurile, astfel ca înaintea slujbei, el cu scarsnicul si băiatul de la pangar, merg acolo, scot tot ce e necesar, prapuri, icoane inchinare si toate obiectele necesare pt a " aranja" pe cat posibil biserica dupa nevoile noastre.Apoi la 9 uUtrenia, apoi la 10-12,30, -13 Sf .Liturghie, apoi stransul lucrurilor si curatenia..ajunge acasa in jur de 14.In duminicile in care se face PArastas, durează in plus, trebuie sa stea si oana manca lumea, apoi la strâns...la botezuri la fel, ajunge acasa pe la 15,30..primeste 20eur / Duminica.Daca e botez Duninica primeste ceva daca ii dau cei cu botezul..ca unii au obiceiul de a da csntaretului, daca nu, nu.Daca ul cheamă parintele la vreun botez sambata, atunci ii da dansul 20 eur.In rest mai primeste tot 20eurperioada Bobotezei, când se merge cu sfintitul caselor..dar nu chiar in fiecare zi. Mai face si pregatiri cu adultii pt festivalul de ciolinde, fedtivalul bucuriei si festivalul natiunilor, dar asta benevol.La fel cu pomenirile mortilor din posturi. TotuČ™i sunt persoane, scatsnide ex, cate fac munca voluntar, si uneori merg cu oarintele chiar mai mult decât sotul meu.In rest el munceste de luni pana sambata la amiaza, in alta parte, deci nu poate merge cu parintele in timpul săptămânii, decât seara dupa 7, dar rar..iar Slujbele din timpul săptămânii cand sunt sarbatri, se fac cu cine se nimereste si stie cat de cat sa dea răspunsurile, fără Utrenie, eventual un acatist in locul Utreniei..can asa e la noj...sotul a terminat scoală de cantareti la Botosani, canta doar psaltica, stiu ca in tara si-ar găsi de munca daca ne-am întoarce, dar cu salarul care se da...mai bine rămânem aici, munceste la i vulcanizare, ia in jur de 1500 eur, cânta Duminica aici si...asta e...nu are curaj sa vina acasa, oricât mi)as dori..
Last edited by Carina Laura; 11.10.2017 at 18:35:32.
|