Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Pui gresit toate intrebarile, colegu, iarta-ma ca ti-o spun asa direct!
Pentru ca, in loc sa te tii strans de ceea ce a spus deja Mantuitorul Hristos, astepti "revelatii" si "lumini" si "descoperiri" noi si interesante.
Eu cred ca trebuie sa ramanem la ceea ce stim sigur din spusele Mantuitorului:
A bagateliza logica sanatoasa si scrierile Sfintelor Scripturi concomitent cu ridicarea revelatiilor recente pe un piedestal aurit, este o abordare care il poate duce pe crestin in prapastie.
|
Vezi tu @PT, aici este problema voastra majora.
Voi sunteti morti. Voi ati ramas cu un text.
Noi am ramas cu un Dumnezeu viu, cu Hristos viu, cu care discutam in mod real.
Voi nu stiti ce inseamna Scripturile, noi stim, pentru ca Insusi Hristos ni le descopera.
Cuviosul Iosif Isihastul si toti sfintii ca el faceau totul "CU DESCOPERIRE" de la Dumnezeu direct, si nu ratacind prin textele Scripturii fel de fel de versete care sa le foloseasca pentru justificarile personale.
Iosif Isihastul avea ACCES DIRECT la Dumnezeu.
Asta este credinta adevarat. Iar prin accesul direct, stia si ce este Adevarul, si ce este Biserica, stia si ce inseamna lumina lui Dumnezeu, ce inseamna har si sfintenie, si CE VREA Duhul Sfant de la fiecare.
Iosif Isihastul este de necontestat.
La fel si revelatiile lui continue cu privire la Adevar, Biserica, unirea cu Dumnezeu si indumnezeire.
Vorba vine: unii raman cu textele, altii cu Dumnezeu.
Noi ramanem cu Dumnezeu si cu Scriptura, voi ramaneti doar cu Scriptura pe care a-ti transformat-o intr-un idol.
Ati uitat de Dumnezeul cel viu si adevarat si l-ati inlocuit complet cu vorbele Lui.
Daca ar veni Hristos nu L-ati recunoaste pentru ca nu ar fi pe placul intelegerii voastre a Scripturii.
Cum poti sa-mi spui ca descoperirile pe care Iosif Isihastul, Serafim de Sarov si altii la fel "sunt relative" si sunt "false"?
@PT, cred ca e timpul sa vezi si tu ridicolul maxim al lucrarii protestante si descoperirilor protestante...
Evident, raspunsul tau o sa fie pe cu totul alt subiect, asta este modalitatea clasica de ocolire a problemelor sensibile. Schimbi subiectul, raspunzi la alta intrebare, abati atentia, si altele asemenea.