View Single Post
Vechi 21.10.2017, 17:44:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Condiția de intelectual NU DEPINDE DE PROFESIE. Eu nu m-am legat de faptul că Puric e actor, nu asta îl împiedică, ci ce e el dincolo de asta. Și fă, Doamne, iartă-mă, o comparație cu Pleșu. Chiar îți pare intelectual?! Îndrăznești să-i pui pe aceeași treaptă?

În altă ordine de idei, beletristica lui Eliade ai citit-o? Are în "Întoarcerea din Rai", parcă, un personaj care e portar. Om neabsolvent de facultate, dar autodidact, cu un bagaj de cunoștințe cât pentru trei licențiați în domenii diferite. Citea și învăța continuu. Îmi poți spune tu că ăsta nu e intelectual pentru că n-are o diplomă care să-i certifice cunoștințele, în schimb Puric, un plafonat în platitudini, e intelectual?! Ce urmează, Dumnezeule, să-l faceți pe Poptămaș filosof?
Intelectual este, in acceptiunea generala, oricine are studii universitare si practica o meserie intelectuala. Pot fi si persoane care nu au studii. Din punct de vedere crestin nu are nicio importanta daca Plesu e mai intelectual decat Puric. Tot din punct de vedere crestin Plesu spune multe lucruri gresite, Puric nu stiu, nu prea spune ceva legat de invatatura. Inteligenta poate fi pentru cineva la fel ca bogatia, o mare problema din cauza mandriei, fiindca se considera superior fata de alti oameni din aceasta cauza.
Reply With Quote