Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita
Nu simplificam nimic, doar ca vorbeam despre altceva.
Oricum, concluzia e ca pui mult prea usor etichete...teologii sunt fraieri, Liiceanu e netot, Plesu nu e cult, Fuego e artist mediocru...Dar e ok, esti la varsta la care inca iti permiti etichete si critica. Si am nadejdea ca vei ajunge sus, cat mai sus, poate acolo la ministerul educatiei, sa pui osul si mintea la treaba sa repari ceva din uraciunea aceasta ce a devenit invatamantul romanesc. Ar fi pacat sa te consumi doar carcotind pe forumuri.
Scuzati ca va bruiez barfoteca culta.
|
Nu sunt etichete aruncate din avion, m-am învârtit printre teologi, am cărțile lui Liiceanu (da, ca om e netot, citiți vă rog link-ul), pe Pleșu nu-l poți bănui de lipsă de erudiție, pe Fuego nu-l ajută genul... :) La drept vorbind, muzical vorbind, habar n-am ce ar putea scoate de acolo.
Etichetele și critica sunt lucruri distincte. Da, gândirea critică mi-o permit și sunt mai maleabilă decât par. Dacă mi se dovedește că greșesc ori sunt îndreptată spre criterii mai bune de judecată, accept imediat. Nu sunt deloc o rigidă în muchia cărții.
Un om nu poate repara ce se petrece de decenii. Ce vedem acum sunt doar efecte: învățământul și sănătatea sunt cele mai atacate, pentru că un popor prost și bolnav (fizic și psihic) nu poate reacționa. E ușor de condus. Liviu Pop e doar vârful icebergului, ca să folosesc o metaforă deja golită de sens prin ultrauzură...