Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 27.10.2017, 17:03:53
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Penti, fara suparare, dar gresesti: rasaritenii de dupa 1054 sunt ortodocsi si catolici, asa cum apusenii de dupa 1054 sunt ortodocsi si catolici. Parerea mea sincera este ca ambele Biserici, au, inca, energii divine in ritualuri, adica, spus popular, Har.

Cat priveste icoanele conform erminiei bizantine, ele sunt facute, cum demosntreaza John Keel si Brad Steiger, dupa modul in care au loc transmogrificarile Celor de Dincolo. Cu alte cuvinte, Domnul apare asa cum este in icoane, pentru ca ele sunt facute dupa aparitii, nu invers, chiar daca asa ar parea logic.

La fel si in privinta hainelor episcopilor si tuturor sacerdotilor, adica ce numea Luther "fast", e de fapt o imagine de grandoare, care reproduce foarte palid grandoarea din Cer

.
acu, daca tot e vorba despre personalitate multipla, sa zic si io ceva.

eu cred ca pt are ceva dreptate in treaba cu 1054, vezi ca a scris altceva, mai grav.

nu poate fi crestineasca inchinarea si puparea moastelor, e imposibil. e un spectacol grotesc si pagan, dupa parerea mea.

totul e luat din lumea laica, atat hainele preotilor cat si cadelnitele, patrafirele, etc. chiar si arhitectura bizantina e preluata de la cultele pagane, dar si de la cea administrativa, civila.
Reply With Quote