Citat:
În prealabil postat de Ali Baba
pai nu a reusit nimeni s-o faca si crezi ca o pot face cativa necunoscatori?
din cate stiu eu doar pavel spune undeva ceva despre suflet, anume ca omul e alcatuit din trup, duh si suflet, dar nu vine cu nicio adaugire, asa ca suntem in ceata. printre cei cateva mii de sfinti sunt si o gramada de insi care, geniali ca teologi, au avut cu siguranta si probleme psihice, au urat cu siguranta omul/umanitatea. dupa parerea mea e si cazul lui augustin, atat de adulat de catre bisericile imperiale, catolica si ortodoxa. asta zice ca omul, inca de la adam si eva, e un nemernic, ca s-o zic pe sleau. bisericii i-a convenit si-i convine in continuare chestia asta si mai ales cea ortodoxa isi bombardeaza necontenit credinciosii cu tampenia augustiniana.
|
1. Daca ceva nu stii tu nu insemna ca, automat, nimeni nu stie.
2. Daca cineva nu are aceleasi conceptii cu ale tale nu inseamna ca e nebun (ma refer la acei sfinti).
3. Fericitul Augustin este numit "fericit" tocmai din cauza ca a avut si abateri dogmatice.
4. De multe ori am scris, ultima data acum cateva zile, ca invatatura ortodoxa spune ca oamenii pot face fapte bune de la sine, adica toti oamenii se nasc buni. Spre deosebire de invatatura protestanta (in special calvinismul), care spune ca oamenii au cazut de tot dupa Adam si nu mai pot face fapte bune, sunt rai din nastere.