Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 28.10.2017, 13:23:10
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

PT, din cifrele alea sper ca sunt scazuti ereticii din "Oneness Pentecostalism", aia care vor sa iudaizeze/islamizeze subtil crestinismul neoprotestant de tip carismatic-penticostal. Numai gandul ca omenirea sa venereze toata pe zeul unic arhaic si tribal al abrahamicilor, transmogrificarea (aratarea) YHWH/Allah, aruncand la gunoi doctrina Treimii si evangheliile insele, imi da fiori de groaza.
Daca privim istoric si cat mai detasat de confesionalism lucrurile, adevarul este ca monoteismele abrahamice non-trinitare au o propensiune catre fanantismul doctrinar, impus violent, si o obsesie a adevarului unic, aflat chipurile doar in posesia lor, care adevar face o distinctie crunta intre oameni. Si dac aiudaismul, dupa genocidele relatate in VT, a avut intelepciunea (actiunea cerebrala e tipica pentru evrei, tot iudaismul e singurul abrahamism care NU si-a persecutat si ucis "ereticii", sau NU a facut "razboie sfinte" in afara teritoriului dat de zeul lor, spre deosebire de crestini si musulmani, care se laudau cu asta) sa se opreasca, crestinismul de stat medieval nu s-a oprit deloc, pana l-a oprit iluminismul (alt abator ideologic si ala), iar islamul nu s-a oprit din "raspnadirea invataturii Profetului", pe caile deopotriva ale fascinatiei si violentei, nici pana astazi.
Consider ca lucrurile abstracte, precum credintele si ideologiile, sunt inferioare valorii infinite a vietii fiintelor. Disparitia unei credinte, daca se petrece fara varsare de sange, e un fleac. Moartea violenta a unui singur om este o catastrofa. Si asta o zic eu care am fost, sunt si voi ramane un mizantrop invederat. Dar, cu timpul vin intelepciunea si fiica ei, ponderatia.