Doamne ajuta!
Va rog sa primiti aceasta marturie a mea pe acare am trait-o prin voia Domnului, in acest an cu prilejul Bobotezei, la Jordan.
Este vorba de una din cele trei minuni care se petrec an de an in Tara Sfanta: Sfanta lumina de Pasti ( care se aprinde singura pe Mormantul Domnului); Intoarcerea Jordanului spre izvor ( de Boboteaza) si Norul luminos care se aseaza pe M Tabor ( de Schimbarea la Fata).
Eu am participat la slujba Bobotezei si am vazut cu proprii mei ochi ,cum raul Jordan, dupa ce se face slujba de sfintire si Patriarhul Jerusalimului coboara la mal si arunca trei cruci, se intoarce inapoi si curge catre izvor! De ce? Se repeta taina care s-a intamplat si la Botezul Domnului, atunci cand a intrat Iisus in apele Jordanului, acestea s-au intors inapoi! Aceasta minune se repeta an de an, pe locul unde Domnul Hristos a primit botezul.
Va rog sa urmariti si fotografiile pe care le atasez... una prezinta Jordanul inainte de slujba, cu apa linistita, iar cealalta, dupa intoarcere...la cateva minute dupa aruncarea crucii.In mod normal Jordanul se varsa spre M. Moarta, iar pret de cateva zeci de minute, dupa sfintire, curge spre izvor!
Foarte interesant este ca la aceasta slujba participa nu doar ortodocsi din toate colturile lumii ci si necrestini ( musulmani, evrei...) care vin special sa vada aceasta minune!
Mare esti Doamne si minunate sunt lucrurile Tale!
Pr. Teofil.
|