View Single Post
Vechi 31.10.2017, 03:29:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Care este cel mai greu canon dintre toate?
„Precum v-am iubit Eu pe voi, așa să vă iubiți și voi unul pe altul” (Ioan 13, 34-35)
Unii vor spune că este o glumă, dar eu vă spun că este cel mai greu dintre toate! Deci, nu metanii, nu post, nu mânacare fără ulei, nu pâine și apă, nu pesmeți.. DRAGOSTEA și RESPECTUL, izbăvirea de ură și de dușmanie, de răutate, de invidie, de ambiție, de înșelătorie.. Astea sunt! Nu știe unul cum să-i facă rău celuilalt.. "de ce are?"; "...de ce există?"; "..de ce nu moare?"
Așadar, nu trebuie să abandonăm postul, rugăciunea, metania, dar trebuie să rămânem cu ideea asta: că aceste rugăciuni, aceste nevoințe pe care le facem, scurte, lungi, puține, multe, câte putem, toate acestea trebuiesc împletite numai cu Bunătate, cu Omenie și cu Dragoste!
Oare de câtă teologie și câte predici la amvon mai avem nevoie, ca să putem să înțelegem că nu suntem Fiii lui Dumnezeu?
Pe vremuri, ne întâlneam între noi de revelion, de o onomastică, de o sărbătoare și mânacam ce aveam, trei jumări sau o piftie, iar astăzi, cant sunt galantarele pline, când se găsesc de toate, când mai prindem un ban.. nu ne ma dăm nici "Bună Ziua!"
Oamenii își fac porți cât mai înalte, își pun gratii la geam, sisteme de alarmă, își cumpără o armă și își ia permis de port armă, iar tribunalul este plin de mincinoși care se judecă între ei.
Da, într-adevăr, acestea sunt ROADELE IUBIRII!
Vedeți cât de departe suntem și cât de mincinoși suntem, față de Adevărul Absolut?
Cât de naivi suntem, și cât de înșelați de sarsailă?
DAR, NOI, ÎN MINTEA NOASTRĂ, CHIAR NE CREDEM BUNI!
https://www.youtube.com/watch?v=u6El...ature=youtu.be