Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Ai observat pe cineva care ar vrea sa o faca?
Exista asa ceva in vreo confesiune crestina?
Si ce relevanta are?
|
Câtă vreme ai contribuabili celibatari necăsătoriți niciodată ori divorțați, nu merge să fii așa triumfalist pe subiectul familiei.
Măcar B.O.R. a găsit câte o vocație în misiunea ei pentru fiecare om indiferent de starea civilă.
Citat:
Aici se discuta despre: 1. Celibat ca si conditie eliminatorie pentu a fi episcop.
In timp ce Apostolul specifica clar ca episcopul poate fi casatorit
2. Despartirea unui sot de sotia lui pentru ca sotul sa poata deveni episcop.
In timp ce Mantuitorul a poruncit clar: Ce Dumnezeu a a unit, omul sa nu desparta!
|
Cum am mai spus
preoți căsătoriți au
distincții și funcții de conducere în organigramă, nu cred că doar episcopii conduc.
Acel canon nu face decât
să constate o situație de fapt, că niște oameni au ales de bunăvoie să meargă la mănăstire și în consecință impune o anumită distanță,
nu forțează pe nimeni să fie episcop, nu cred că episcopii erau puși cu forța.
Citat:
Deci discutam despre celibat obligatoriu si divort in vederea hirotonirii episcopului.
Nu despre Pustan, fetele nemaritate din biserica lui sau casatorie cu orice pret.
|
Ăsta măcar drege glasul când vine vorba de oamenii care nu s-au căsătorit că-și dă seama de situația din ograda lui, nu cum faceți voi că încercați să dărâmați călugăria absolutizând familia (deși
roadele sunt cum sunt în multe adunări).
Subiectul topicului e tendențios formulat și simplifică userul idealist,
Biserica cea Una e condusă peste veacuri de Dumnezeu nu de niște oameni, călugări, sau ce or fi.