View Single Post
Vechi 09.11.2017, 18:09:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ai observat pe cineva care ar vrea sa o faca?

Exista asa ceva in vreo confesiune crestina?

Si ce relevanta are?
Câtă vreme ai contribuabili celibatari necăsătoriți niciodată ori divorțați, nu merge să fii așa triumfalist pe subiectul familiei.

Măcar B.O.R. a găsit câte o vocație în misiunea ei pentru fiecare om indiferent de starea civilă.

Citat:
Aici se discuta despre:
1. Celibat ca si conditie eliminatorie pentu a fi episcop.
In timp ce Apostolul specifica clar ca episcopul poate fi casatorit
2. Despartirea unui sot de sotia lui pentru ca sotul sa poata deveni episcop.
In timp ce Mantuitorul a poruncit clar: Ce Dumnezeu a a unit, omul sa nu desparta!
Cum am mai spus preoți căsătoriți au distincții și funcții de conducere în organigramă, nu cred că doar episcopii conduc.

Acel canon nu face decât să constate o situație de fapt, că niște oameni au ales de bunăvoie să meargă la mănăstire și în consecință impune o anumită distanță, nu forțează pe nimeni să fie episcop, nu cred că episcopii erau puși cu forța.

Citat:
Deci discutam despre celibat obligatoriu si divort in vederea hirotonirii episcopului.
Nu despre Pustan, fetele nemaritate din biserica lui sau casatorie cu orice pret.
Ăsta măcar drege glasul când vine vorba de oamenii care nu s-au căsătorit că-și dă seama de situația din ograda lui, nu cum faceți voi că încercați să dărâmați călugăria absolutizând familia (deși roadele sunt cum sunt în multe adunări).

Subiectul topicului e tendențios formulat și simplifică userul idealist, Biserica cea Una e condusă peste veacuri de Dumnezeu nu de niște oameni, călugări, sau ce or fi.

Last edited by Iorest; 09.11.2017 at 18:26:17.
Reply With Quote