View Single Post
Vechi 11.11.2017, 12:09:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
iar calci pe bec. decat bazaconiile mincinoase ce le citesti si le postezi pe aici, luate din carti scrise de tot felul de sfinti, mai bine sf-urile lui brown.

1.pentru evrei celibatul era o tampenie si il priveau cu o aversiune crunta.
2.nu exista nicio mentiune, nici macar una!!!, in VT sau in NT despre calugari, calugarie sau ceva asemanator.
3.episcopatele au aparut dupa impartirea imperiului de catre diocletian. linia de demarcatie europeana de atunci este aproape exacta cu linia ce separa astazi ortodoxismul de catolicism, remarcabil este ca e valabil inclusiv in ceea ce-i priveste pe slavi.
4.odata cu impunerea acestei autoritati, episcopia, in biserica, autoritate instituita treptat in secolul 3 (eu cred ca impartirea administrativa a imperiului si interesele directe imperiale au dus la crearea acestei institutii, interesul politic fiind evident) au aparut si reactiile contrare. (foarte interesant este cum a evoluat monahismul, fiind perceput astazi ca facand parte din traditia crestina) reactii contrare, de protest, aparute mai intai in siria si cristalizate in egipt, unde incepe cu adevarat monahismul crestin. inspirat, dupa cum am scris mai sus, din budism.

si mai scrii o alta bazaconie, o blasfemie!, cand zici la fel ca si flying, ca biblia spune ca e mai bine ca oamenii sa aleaga celibatul. mi se pare o chestie pentru care meritati o mica bataie cu pietre, nu caroaie, niste pietricele macar...
Asta inseamna sa iti pierzi timpul cu un om care nu stie despre ce vorbeste, dar el crede (doar din mandrie) ca stie mai bine decat toti.
Toata lumea a auzit de esenieni, doar tu si istoricii tai n-ati auzit nimic. Istoricii antici (adevaratii istorici) ii amintesc alaturi de celelalte doua partide, saducheii si fariseii. Un istoric antic spune ca erau in numar de 4000, in timp ce fariseii erau 5000-6000. Deci erau foarte multi. Esenienii traiau in celibat toata viata, ca niste calugari. Pe langa acestia mai erau unii numiti nazirei, care practicau abstinenta pe o perioada delimitata, dar unii chiar toata viata. Si mai erau cei care isi pastrau fecioria, de exemplu Sfantul Ilie. Fecioara Maria a trait tot in feciorie, la fel si Iisus.

Episcopatele au existat de la inceput, nu din timpul lui Diocletian. Tu te referi, probabil, la mitropolii.
Legat de blasfemia fata de credinta ta si a istoricilor tai, important e sa nu gresesti fata de invatatura Bisericii, nu fata de credintele oarecare din lume. O sa dau citatul in mesajul urmator.
Reply With Quote