View Single Post
Vechi 13.11.2017, 19:36:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
In Biblie nu exista obligativitatea casatoriei sau a celibatului in dreptul episcopilor. La asta m-am referit si ma refer in continuare.
Tu repeti tot timpul ca ai inteles, dar argumentul tau se bazeaza exclusiv pe baza faptului ca Apostolii ar fi spus ca e obligatriu sa fie casatoriti. Ori o faci intentionat, ori nu stai prea bine cu logica. E o problema de clasele primare: ce numere naturale sunt mai mici decat doi (adica doua sotii). Desi tu spui ca doar unu, raspunsul corect este unu si zero, iar unu nu este legat de zero, cum pretinzi tu. Deci, raspunsul la acel canon este o sotie sau niciuna, ambele raspunsuri sunt valabile. Daca episcopul nu are nicio sotie se incadreaza perfect in enuntul acelui canon. Asadar, acuzatiile tale sunt false.
Citat:
Adica nu e obligatoriu sa fie celibatar.
Nu, scrie doar ca e obligatoriu sa nu aiba a doua femeie. Poate sa nu aiba niciuna, tu insisti ca e obligatoriu sa fie ambele variante, ceea ce nu scrie acolo. Daca toti episcopii nu sunt casatoriti se incadreaza in ce spune acel canon? E ca si cum ai spune ca daca scrie sa nu mananci mai mult de doua ciocolate e gresit daca nu mananci nicio ciocolata. Mai ales ca vezi si ce screi ca in Sfanta Scriptura, ca e mai bine sa fie omul necasatorit.
Citat:
Era vorba de hotararea ambilor soti de a divorta. Hotarare impotriva poruncii clare a Mantuitorului.
Dar recomandata ferm de o grupare de oameni.
Fals, Sfantul Petru era casatorit, dar apoi nu a mai trait cu sotia (nu stiu care Apostoli au mai fost casatoriti). Fecioara Maria a fost logodita, dar a ramas Fecioara. Daca ambii soti hotarasesc sa mearga la manastire, ca sa slujeasca lui Dumnezeu nu inseamna ca e acelasi lucru cu divortul lumesc (sau cel vazut de cultul vostru).
Citat:
Biserica NU reglementeaza nimic impotriva invataturii Apostolilor.
Gruparea de oameni care isi da legi mai presus de ceea ce au invatat Mantuitorul si sfintii Sai Apostoli, nu-i biserica.
Iar incepi sa bati campii cu falsul tau ecumenism, spunand ca Biserica Ortodoxa nu e Biserica lui Hristos, ci secta voastra. Ti-am mai argumentat odata ca Iisus a spus ca Biserica nu va putea fi daramata, deci nu puteau exista sute de ani in care nu a existat Biserica, asa cum sustin sectele voastre. Bineinteles, daca e vorba sa respectam adevarul, ceea ce cred ca e cel mai putin important lucru pentru un neoprotestant (adevarul).
Reply With Quote