View Single Post
Vechi 18.11.2017, 15:52:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
cataline, esti manipulat, domne...
Nu am de cine sa fiu manipulat pentru ca eu insumi am studiat toate acestea, nu le-am luat din documentare gen Zeitgeist sau carti de genul Dan Brown. Citeste si tu informatii adevarate, ca sa nu ramai manipulat de false teorii.
Citat:
afla de la mine ca a fost o perioada in biserica, a durat sute de ani!, cand episcopi ajungeau taman aia cu "pile" si majoritatea erau laici. in vest a durat mai putin, dar in bizant a durat pana la disparitia imperiului. si unii dintre ei au ajuns sfinti. in bizant nu sufla unu impotriva imparatului, va veni si ziua in care am sa-ti scriu ce au patit cei mai curajosi, totul se facea asa cum dorea imparatul. papalitatea a fost cu totul si cu totul altceva, acolo a durat mult mai putin.
In vremea aceea erau in imperiu sute de episcopi, daca imparatul s-ar fi ocupat de asta n-ar mai fi avut timp decat pentru asa ceva. Tu te referi la acele momente in care imparatii isi exercitau influenta pentru a face sa fie destituit vreun patriarh. Probabil ai citit despre Sfantul Fotie cand spui de laic ajuns episcop. Si, ca de obicei, ai citit doar lucruri rele despre ortodocsi si bune despre catolici in cartile tale. Citeste si despre papi, din secolul X, de exemplu. Sau nu poti, ca acolo nu scrie?
Citat:
tu ar trebui sa te intrebi altceva, ar trebui sa te intrebi de ce ascunde biserica trecutul ei intunecat, asta ar trebui sa te intrebi, chiar atat de slaba este credinta? raspunsul meu pentru tine ar fi ca nici pomeneala, insa au putina incredere in oameni, aia e...
Cum sa ascunda Biserica trecutul? Daca tu nu vrei sa-l citesti normal ca nu-l stii. Numai eu ti-am spus de cateva ori sa citesti si despre Biserica, despre istorie, nu doar surse false. E tare asta, Biserica ascunde trecutul, dar tu nu vrei sa-l citesti.
Reply With Quote