Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 20.03.2008, 12:40:53
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de istoica
Un mediu bun te influenteaza in bine. Si reciproca e valabila. Si apoi cine spune ca daca sunt bolnavi sunt si necredinciosi? Sau ca daca sunt asa acum(necredinciosi) , peste o zi doua ,trei, nu vor oare deveni sfinti? Oare Dumnezeu nu are posibilitatea sa-i indrepte? Cine stie caile Domnului spre mantuirea omului?
Nu stiu daca maicile de la Pasarea chiar si-au dorit sa aibe grija de oameni altcumva decat sufleteste. Stiu doar ca pe unii batrani, cel putin i-au gasit abandonati la poarta manastirii. Cel putin asa am auzit.
Oricum nu vad nimic rau ca au timp sa poarte sarcina aproapelui.
Te grabesti si tu sa faci pe milostivul.

Milostenia trupeasca nu satisface o necesitate reala ci e poruncita de Domnul ca mod de a propovadui fara cuvinte necesitatea iubirii.

Un om care nu poate sa mearga are datoria sa creada ca Dumnezeu are puterea sa-l ridice oricând din neputinta lui si totodata are datoria sa duca o viata de renuntare totala la odihna.

Ori unul care cauta sa se stabileasca într-o manastire pentru o neputinta locomotorie dovedeste ca cauta odihna ori ca vede manastirea ca un loc de vilegiatura când de fapt manastirea e un loc de refugiere, de izolare.
Reply With Quote