Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Stii prea bine cum n-ai avut doua vorbe la locul lor.
Si am demonstrat-o o data. Ti-am pus postarile tale nu ale altcuiva. E suficient. Oricine doreste, poate verifica.
|
M-am uitat peste mesajul in cauza si am vazut ca s-a facut o confuzie. Acest mesaj:
https://www.crestinortodox.ro/forum/...&postcount=122
In el am scris de ce au spus Apostolii si am scris de canon, pentru ca citisem inainte canonul apostolic care se referea la acest lucru. Din mesajul tau urmator reiese ca tu ai crezut ca eu m-am referit la canonul de la Sinodul Trulan, desi se intelegea din mesaj ca am analizat ceea ce spusese Apostolul.
Citat:
Niciodata nu am acuzat asa ceva.
Biserica este stalp si temelie a Adevarului.
In eroare sunt anumire confesiuni crestine.
Cultul Ortodox, printre celelalte. Dar nu numai el. Fiecare confesiune are punctele ei slabe si punctele ei tari.
|
Aha, deci cultul tau ar fi "biserica", eventual si alte secte neoprotestante si celelalte sunt in eroare, inclusiv adevarata Biserica, Biserica Ortodoxa. Ti-am mai explicat de ce e eronat, dar tu te faci ca nu iti dai seama. E imposibil ca ceva aparut dupa 1500 de ani (protestantii) sau 1800 de ani (majoritatea neoprotestantilor) de cand Iisus a format Biserica sa fie adevarata "biserica", pentru ca Mantuitorul a spus ca nu va fi daramata niciodata. De aceea si tu si alti protestanti incearca sa-si revendice originea inca de la Apostoli, altfel n-ar mai face asta. Pentru ca protestantii au alta invatatura decat cea de pana atunci (diferita fata de cea ortodoxa sau catolica) si spun ca ceilalti au fost in eroare pana atunci. Cel putin asa spuneau, ca acum unii protestanti nu mai stiu ce sa spuna. Deci, Biserica poate fi doar cea care a avut continuitate de la Apostoli incoace, aici putand intra doar Biserica Ortodoxa, catolicii si monofizitii. Acestia nici nu sustin ca pana la ei Biserica n-a existat sau s-a aflat in eroare. Doar aici se poate analiza care e Biserica, pentru ca e Una singura, nu pot fi mai multe, cu invataturi diferite.
Citat:
Iar eu am adus UN SINGUR subiect in discutie: conditiile hirotonirii unui episcop. Si am aratat clar ca daca Biserica Ortodoxa interzice episcopului sa fie casatorit, este in contradictie cu Biblia, care permite episcopului sa fie casatorit.
Foarte clar, precis, scurt si concis.
|
Iar eu ti-am scris de fiecare data ca e neadevarat ce spui. Pentru ca acolo nu spune deloc ca episcopul ar trebui sa fie neaparat casatorit, ci sa nu aiba doua casatorii. E ca si cum ai spune ca daca in Vechiul Testament era permisa si poligamia, pana la un moment dat, daca a fost interzisa e impotriva invataturilor Bibliei. Episcopii erau si casatoriti la inceput, pentru simplul fapt ca nu existau prea multi celibatari, chiar si preotii erau numiti doar dupa o anumita varsta. Tu respingi ce spune Sfanta Scriptura, pentru ca acelasi Aposto, spune ca e mai bine ca cineva sa fie ca el, adica fara sotie. Dar nu toti pot face asta, asa ca Biserica alege dintre calugari, care au ales aceasta cale.
Dar ia sa-ti dau eu un exemplu in care chiar se incalca ce spune Apostolul. Acolo scrie ca episcopul sa fie barbat, deci protestantii care pun femei incalca ce screi acolo sau nu? Penticostalii au si femei?