View Single Post
Vechi 26.11.2017, 23:55:19
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Nu inteleg prea bine ce vrei sa zici. Spus simplu, nu e bine sa ascunzi intenntionat ceva cand mergi la spovedanie.
Era in urma cu oarecati ani, incepusem sa mergem cu o o sora de la Oastea Domnului si cu sotia mea la Spovedanie in alt oras la un preot drag al Oastei Domnului.Si parca aveam inima mica, sora asta era destul de evlavioasa, si cu o anumita statura si parca eram mic, comparativ cu ele .Sotia mea m-a adus la credinta . Si parca mi-era rusine de tot ceea ce vroiam sa spun . Nu e buna o exagerare a sentimentelor de vinovatie caci nu duce la nimic bun.
Si ce e cel mai important, ca am spus tot ce aveam de spus, chiar daca parintele avea sa ma vada mai mic (caci Dumnezeu stia dinainte cine eram).Dar eram real.Ala nu altul.

Tu subliniezi pe indoire ,eu subliniez pe a nu ascunde ceva cu buna stiinta la spovedanie, ca nu e bine.Mila lui Dumnezeu e mare,dar e bine sa nu abuzam.
Categoric NU! Nici vorba.
In plus, pe langa asta, tu ai adus in discutie indoirea totala, eu am negat; uita-te inca o data.

Rugaciunea din Molitfelnic se refera la pacatele "ascunse" in cuget datorita necunoasterii aspectelor necurate ale faptelor, fapte care nemarturisite fac pui si se inmultesc, se dubleaza. Cele ascunse cu intentie sunt... criminale ele insele, nici nu trebuiesc dublate caci sunt de moarte prin intentia care anuleaza spovada chiar daca ele ar fi minore, nu de care spui tu. Intentia de a nu marturisii adevarul e similara cu a fura Impartasania.

Tu banuesti ca asa s-ar interpreta cum vrei tu, dar tu insuti nu respecti interpretarea ta, insa induci pretextul ca, in cazul tau, nu a fost vorba de intentia de a ascunde cu toate ca era ascuns in uitarea ta, adica nu era prezent in cugetul tau la momentul marturisirii.

Pacatul ascuns in cuget, este asemanator cu topicul despre polutie sters de pe acest forum zilele trecute fiindca polutia, sustinea situl crestinortodox. ro, de regula nu este necuratie, ci absolut normala la orice trup(barbatesc), ignorand ca polutia ar fi stimulata numai de gandurile tineresti de impreunare trupeasca ce asalteaza peste zi pe flacaii amatori de astfel de idei, asa cum sugereaza Scriptura ca fiind necuratie.
Asta se cere a fi depistata in cuget inainte de spovada; crestinortodox. ro demonstreaza ca e greu, iar tu certifici.

P.S. Inspirati de Molitfelnic(si de tine): Altex ofera de 2 ori diferenta la toate produsele (ca reclama pentru intentia de a vinde... cat de ieftin).
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 28.11.2017 at 02:25:44.
Reply With Quote