View Single Post
Vechi 20.03.2008, 22:53:22
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de istoica
Sfintii au avut in trecerea lor pe pamant, o viata plina de pocainta, smerenie si dragoste. Din acest motiv, s-au invrednicit de rugaciune puternica si ascultata de Dumnezeu. Au, ceea ce spunem de obicei, trecere la Dumnezeu. Fiind si iubitori de oameni, sigur ca i-a durut suferinta umana si au intervenit pt ei la Dumnezeu. Voi nu va rugati pentru persoanele la care tineti? De aici minunile lor. Simplificand,eu nu fac decat sa-l pun pe sfant sa intervina pt mine, ca sa ma ierte Dumnezeu. Orice sfant, oricat de puternic ar fi, nu-L cuprinde nici pe departe pe Dumnezeu si nu ma inchin lui, ci Celui caruia ii aduce slava sfantul, prin minunile pe care le face.
Am un mare respect pentru sfinti. La randul meu, si eu l-as indemna pe un sfant sa se roage pentru mine. Dar cu o conditie: acel sfant sa fie in viata. Nu pot pretinde ca un mort sa se roage pentru mine. Biblia ne arata ca in moarte nu exista comuniune cu Dumnezeu. Trebuie mai intai sa aiba loc o inviere. Dar, slavit sa fie Dumnezeu, avem un mijlocitor viu: Domnul Iisus Hristos.
"Rugati-va unii pentru altii" ne invata apostolul Iacov (Iacov cap. 5). Sa ne rugam bunului Dumnezeu in felul in care ne-a invatat Domnul Iisus Hristos si sfintii sai apostoli.
Reply With Quote