E bine că soțul vă iubește. Și Dumneavoastră vă iubiți soțul. Acesta este raiul vostru. Zidul îngrăditor al acestui rai este încrederea dintre voi. S-o păziți ca pe lumina ochilor, și fericirea voastră nu se va clătina. Pururea mă rog pentru voi, pomenindu-vă pe voi și pe ai voștri în rugăciunea mea. Domnul să vă rânduiască viața în așa fel ca o dată cu ea să se zidească și mântuirea sufletului. Mila lui Dumnezeu să fie cu voi!
Buna mea „Albișoară”! Domnul să vă întărească! Rugați-vă amândoi! Domnul este întotdeauna Ajutător bunelor hotărâri și planuri. Și aici va ajuta. Sunt sigur că soțul tău, după ce a pățit-o, se va feri de acum înainte, mai ales la început. Nu strică totuși să-i amintești că sminteala va apărea iar, căutând să-l atragă. Are vrăjmașul grijă să le pună pe toate la cale. Ca atare, când vine ispita, să-și amintească chiar de la început că acolo este ascuns vrăjmașul și cu lucruri vrăjmășești îl îmbie: ca atare, să i-o taie cu mânie și să se întoarcă îndată spre Dumnezeu. Și totul se va sfârși cu bine. Aceasta e metoda principală împotriva tuturor ispitelor. Mai mult nu vă mai spun, numai să vă amintiți la nevoie cele de mai sus. Domnul să te binecuvânteze pe tine și pe soțul tău.
(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Mântuirea în viața de familie, Editura Cartea Ortodoxă, București, 2004, p. 5)