View Single Post
Vechi 14.12.2017, 20:32:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Exact aceleasi lucruri le-am spus si eu. Se aminteste si cartea tradusa la noi din engleza, inainte sa vad acest link am cautat azi de unde sunt acele citate. E vorba de aceasta carte: http://www.cuvantul-ortodox.ro/sfant...vechi-de-zile/
In sursele romanesti am gasit doar ca este tradusa de un preot din Timisoara fara sa se dea cine a scris cartea in engleza. Am gasit ca autorul este manastirea Sfintilor Apostoli din SUA. Cercetand ce manastire e am aflat ca sunt stilisti, de fapt s-au rupt si de stilisti, sunt independenti. Citesc in acest link ca un critic al acestei icoane a fost si Kalomiros, tot un stilist independent, faimos pentru introducerea evolutionismului teist in ortodoxie. Acesta carte sustine minciuni, afirma ca sfintii ar fi spus ca in Daniel 7 Cel Vechi de Zile ar fi Dumnezeu Fiul. Se dau niste citate scoase din context, adevarul e ca toti sfintii au sustinut contrariul, asa cum s-au dat citatele. Acesta carte si alti "teologi" de genul asta au preluat aceasta conceptie de la un scriitor scotian protestant, foarte cunoscut in lumea protestanta. Putem stii asta pentru ca il citeaza un astfel de autor ortodox de la noi.

Din acest link mai aflam ceva interesant, Patriarhul Alexandriei, care a condus Sinodul din 1666, fusese demascat de Patriarhul Ierusalimului ca fiind filo-catolic. Acesta facuse studiile la Roma si a fost insarcinat sa ii convinga pe ortodocsi sa treaca la greco-catolicism. A stat mult timp si in Tarile Romane si scrierile romanesti amintesc de aceasat duplicitate. Acum banuiesc ca e posibil ca Tarul sa nu fi siut ca acel calugar era greco-catolic si de aceea a avut atata incredere si i-a incredintat lucrari teologice.

Si ceva si mai interesant, exista icoana a lui Dumnezeu Tatal sub aceasta infatisare inca din 432 in Roma. In alta sursa am citit ca in secolul VI era deja foarte raspandita mai ales in Rasarit. Iar Sinodul VII Ecumenic a anatemizat pe cei ce nu recunosc viziunile Profetilor si resping icoanele ce le reprezinta. In iconografia rasariteana este infatisat in acelasi fel si Dumnezeu Fiul (conform viziunii din Apocalipsa 1.14) si Dumnezeu Tatal (conform Daniel 7). Printr-o minciuna a ajuns sa se infiltreze o conceptie iconoclasta, nu una oarecare, ci impotriva icoanei lui Dumnezeu Tatal si a Sfintei Treimi.
Reply With Quote