View Single Post
Vechi 21.03.2008, 13:33:13
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Totul,dar absolut totul in viata este determinat si influientat de studiu,inclusiv credinta.Nu poate exista orientare sufleteasca si fizica,fara o educatie prealabila,insasi aceste orientari care conteaza sunt rodul educatiei si a experientelor acumulate in timp.Nu inteleg,si n-am sa inteleg niciodata de ce crestinii trateaza religia si credinta in sine,ca pe un lucru fara continut!!!Totul se bazeaza pe concret,iar acest concret este dat de absolut toate lucrurile intalnite si simtite in viata omului,nu putem dispersa credinta de caracterul societatii si a individului,nu o putem reduce la un cuvant fara temei si nici nu o putem valorifica fara criterii.Credinta inseamna totul,intelegerea tuturor lucrurilor in conformitate cu valoarea acestora.Eu nu cred ca Dumnezeu cere oamenilor sa nu studieze,sa nu invete,si mai ales elevilor,sa nu-si exercite activitatile pentru care sunt meniti,sa nu-si asume responsabilitati,si anume de studiu.De ce cautati mereu scuze vagi ale unor teorii needificatoare?Este atat de greu sa intelegem ca tot ceea ce ne-nconjoara este invaluit de sens,si avem a raspunde pentru absolut orice,lucrurile se influenteaza unele pe altele,iar rasplata devine direct proportionala cu atitudinile noastre,cu gandurile si simtirile ce ne domina.
Reply With Quote