Citat:
În prealabil postat de istoica
Traditie, atitudinea ta din postarea anterioara, chiar ma mira foarte mult. Adica sa inteleg ca pentru tine nu are importanta cuvantul apostolului Pavel? E ultimul lucru pe care l-as fi asteptat de la tine. Sa incepem sa neglijam Biblia si sa inventam dupa capul nostru nu este accetat de biserica ortodoxa. Dar poate nu am inteles eu bine.
Si de ce generalizezei? Nu asa sunt toate femeile si nici nu au fost asa dintotodeauna.
Societetea de astazi a influentat nu numai femeile in rau, dar si barbatii. Uita-te cati nu sunt in stare de nimic, nici macar sa-si castige existenta, Cati se ineaca in bautura, cati nu-si vad decat de propriile lor placeri pacatoase fara sa le pese de altceva decat de ei.
Cand a zis ca barbatul este capul femeii, apostolul a aratat de fapt randuiala pe care a lasat-o Dumnezeu in viata de familie. Pentru ca daca barbatul este asa cum trebuie, serios, grijuliu fata de familia lui, cautand binele alor lui si binele social este de la sine inteles, ca femeia trebuie sa asculte de el. Citeste te rog scrierile Sf Ioan Gura de Aur pe aceasta tema si cred ca o sa-ti dai seama unde ai gresit.
|
A absolutiza Scriptura nu este un lucru chibzuit. Numai Dumnezeu este absolut. Scriptura este o carte de folos si Dumnezeu nu a creat-o perfecta, asa cum (aparent) este Coranul, care de fapt e o lucrare draceasca.
Aceasta e una din imperfectiunile Scripturii si consider ca nu trebuie aplicata.
Din cât îmi amintesc, e singura recomandare a carei utilitate nu este aparenta.
Da, barbatii sunt abrutizati, dar privind la oamenii care lupta cu patimile, calugarii si calugaritele, observam ca barbatii se manifesta ca oameni deplini, persoane care aspira la unirea cu Dumnezeu pe când femeile nu au aceasta.
Eu cred ca dimpotriva societatea educa femeia mai nou, cu noile influente ale feminismului sa se vada ca ceva mai mult decat este. Practic in momentul asta nevoia este una de revenire la normal.
Feminismul din societatea actuala tocmai asta face: incearca sa desfinteze 1 Corinteni 11:3
Barbatul trebuie sa fie capul femeii, pentru a proteja aceasta fiinta gingasha de asprimea vietii. Prin faptul ca Dumnezeu l-a facut pe barbat cu o sensibilitate emotionala mai mica, l-a facut mai potrivit pentru a lua decizii, si a-si asuma deciziile.
Nu am folosit bine cuvântul educa, trebuia sa zic ca le alieneaza. Adica de mici sunt privite ca niste viitoare frumuseti si astfel sunt influentate sa cada într-un autism, pierzând întelegerea persoanei umane ca ipostas, chip al lui Dumnezeu, micro-centru al universului.
Am vorbit deci de mentalitatea societatii care exista dinaintea epocii moderne.
Feminismul are o latura buna, combatarea subordonarii femeii fata de barbat, dar totodata promovând si asa-zisa valoare a feminitatii afecteaza constiinta societatii despre natura umana, care nu are sex.
Femeia nu trebuie aparata ci ajutata sa devina puternica. Numai un om puternic poate fi fericit.