View Single Post
Vechi 21.12.2017, 13:29:53
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Văd că habar nu aveți despre ce discutăm și nu înțelegeți.
La fel am pățit cu un corifeu adventist, un anume Florin Lăiu. Cu acesta m-am descurcat mai bine. Am discutat pe un canal Yt.
I-am pus în față doctrina adventistă despre suflet, am aplicat-o la Domnul Iisus și, în context trinitar, l-am întrebat ce s-a întâmplat cu Dumnezeu în timpul celor 3 zile și 3 nopți cât sufletul lui Iisus a fost în Hades.
Mi-a dat replica (pe care dumneavoastră nu ați fost în stare să mi-o dați) în felul următor: Iisus, suflet mort deci inconștient 3 zile și 3 nopți, urma să învie după această perioadă de timp, în schimb dumnezeirea lui Iisus a supraviețuit fiindcă s-a mutat în Dumnezeu Tată și Dumnezeu Duh, adică în Dumnezeu Sfânta Treime.
L-am întrebat apoi dacă această dumnezeire a lui Iisus este Iisus ca persoană, sau ce este? S-a blocat. Nu a mai răspuns. Nu avea ce. Dacă zicea că dumnezeirea lui Iisus este persoana Iisus atunci îi replicam că adventiștii au 2 Iisuși, unul mort care urma să învie, altul viu, niciodată mort. Dacă zicea că dumnezeirea lui Iisus nu este persoana Iisus atunci l-aș fi întrebat ce este această dumnezeire și i-aș fi pus în vedere că dacă dumnezeirea lui Iisus nu este persoana Iisus atunci rămâne problema nerezolvată, Dumnezeu Sfântă Treime care este 3 persoane, la adventiști devine 2 persoane active căci una este inconștientă.
Reply With Quote