"Aceasta e una din imperfectiunile Scripturii si consider ca nu trebuie aplicata."
Dar interpretarea Scripturii nu este la latitudinea oricarui individ, pentru ca suntem slabi, nestiutori si usor de dus de nas de dusmanul de moarte al omului. Tocmai de aceea au fost sinoadele ecumenice, ca marturii a majoritatii credinciosilor dintre care cei mai multi erau sfinti care faceau minuni. Daca fiecare interpreteaza cum crede atunci vom avea miliarde de eresuri, fiecare avand eresul lui. Asta n-am scos-o de la mine.
Chiar Traditia pastreaza aceasta regula in privinta femeilor, deoarece daca te uiti in Pravilele bisericesti o sa vezi ca daca un barbat poate divorta fara probleme de o femeie care l-a inselat, pentru o femeie lucrurile sunt mai coplicate.
Nu stiu ce te face sa crezi ca femeile nu au dorinta de a se uni cu Hrisos si ca ele nu lupta cu patimile sau ca Dumnezeu nu le la posibilitatea sa se mantuiasca la fel ca barbatii. Ideea asta am intalnit-o in Coran.
Este o eroare. Dumnezeu nu este nedrept sa creeze oameni care nu se mantuiesc apriori.
|