Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs
Čtiu că nu ai habar de ce-Či spun, dar afli acum. Există o teologie întreagă în miČcarea carismatică de torturare a demonilor...
Verifică, cercetează cu atenČie!
|
Nu am avut habar, am aflat, dar nu ma intereseaza latraturile, torturile si bizazeriile tale. Nu, multumesc, NU verific cu atentie prin gunoaie, nu am acest hobby scarbos.
Eu sunt un om serios, ma preocupa teologia, citesc Scripturile, caut sa-l cunosc pe Dumnezeu si sa implinesc voia Sa. Nebuniile alea satanicesti tine-le pentru tine sau imbie-i pe ciudatii din tagma ta.
Eu ti-am zis de zece ori ca nu ma intereseaza.
Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs
Efectiv, nu are cum ca Duhul sfânt să fie autorul unor asemenea confuzii/ contradicČii!
|
Ba da. Daca a avut cum in secolul I are cum si astazi.
Crestinii nu au gandit la fel nici in Biserica Primara. Unii pretindeau ca sunt ai lui Chifa, altii ai lui Apollo, altii ai lui Pavel. Unii ziceau ca trebuie sa te tai imprejur, altii nu. Unii vorbeau in limbi toti deodata, altii, pe rand. Unii se indopau si se imbatau, altii faceau foamea pe langa ei. Unii mancau carne, altii erau vegetarieni. Unii socoteau o zi mai presus de alta, pentru altii toate zilele erau la fel. Pentru ca unii erau prunci care trebuiau sa creasca, altii greseau si trebuiau sa se corecteze iar altii erau, pur si simplu, diferiti.
Duhul Sfant NU ii uniformizeaza pe oameni, nu-i face pe toti la fel, deodata.
Oameni care au acelasi Duh Sfant pot gandi in mod diferit.
Dezideratul comunist al uniformitatii, trasatura care te-a marcat inca de pe vremea cand erai activ, e sataniceasca.
Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii, dar si un artist. Priveste si tu in natura cate specii de pesti a facut Domnul. Cate culori. Cate flori. Chiar si picaturile de apa, chiar si fulgii de nea, nu sunt la fel. Diversitate, prietene. Curcubeul nu apartine homosexualilor. Ei l-au furat. Apartine lui Dumnezeu. Satana doar imita.
Tot la fel, noi oamenii suntem diferiti.
Faptul ca exista diferite grupari de crestini care au diverse moduri de gandire si de manifestare este nu urmarea pacatului ci a diversitatii umane. O binecuvantare, adica. Problema apare doar atunci cand intervin zizanii.
A crede ca acolo unde este Duhul Sfant oameni devin o uniformitate gri inchis, e o traznaie.
Dimpotriva, unde este Duhul, acolo este libertate.