View Single Post
  #697  
Vechi 27.12.2017, 20:16:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Corect.
Acesta este un foarte bun inceput.
Un adevar fundamental: credinciosul se poate ruga in alte limbi, adică vorbeste cu Dumnezeu intr-o limba pe care el nu o intelege.
Repet, o limba a unui popor, pe care el nu o intelege, dar acel popor o intelege. Si o limba, nu o insiruire de sunete si cuvinte fara legatura. Da, aceasta era vorbirea in limbi, care nu exita si la penticostali.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Dar aceste aspecte nu au legatura cu darul Duhului Sfant vorbirea in limbi, subiectul acestui topic.

Asolut corect. Dar asa ceva nu se intalneste in sanul crestinismului, in general, cu atat mai putin in cazul miscarii penticostale in care este manifestata lucrarea curata a Duhului Sfant.
Desigur, aceste lucruri nu au legatura cu crestinismul, insa au legatura cu manifestarile de la penticostali. Acestia cauta sa intre intr-o stare de extaz, care este o semi-transa. Asa cum spune si teologul citat. Interesant e ca intrarea in starea de extaz se face prin repetarea unor cuvinte, de obicei, exact acelasi lucru il fac si budistii, ca sa capete tot o stare de extaz. Vedem in Sfanta Scriptura ca primii crestini nu se chinuiau sa ajunga intr-o anumita stare ca sa vorbeasca in limbi, venea de la sine.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
O, nu trebuie sa faci aceasta confuzie.
Exista manifestari supranaturale si atunci cand Duhul Sfant vine si lucreaza asupra credinciosilor adevarati. A venit si la Daniel, omul lui Dumnezeu din vechime. Si el marturiseste asa:
Daniel 10:8
Atunci eu am rămas singur și am văzut această mare vedenie și n-a rămas în mine putere, fața mea și-a schimbat înfățișarea, stricându-se, și nu mai aveam vlagă.
Daca aceasta scena s-ar petrece astazi sub ochii nostri, multi habarnisti care comenteaza pe aici insa nu vor nici sa cerceteze Scripturile si nici sa experimenteze puterea lui Dumnezeu, ar izbucni: "Uite-l pe Daniel cum i s-a slutit fata si a cazut la pamant. Parca e in transa. Sigur e kundalini in actiune, samanismul a pus gheara pe el, blablabla..."
Acolo nu e intrare in transa si nici o manifestare manifestare supranaturala (zic de cum se comporta Sf. Daniel). Nu e nici macar un lesin. Sfantul a fost infricosat de vedenie si cand a auzit glasul spune ca a cazut cu fata la pamant, adica s-a inchinat. Apare de multe ori aceasta manifestare in Sfanta Scriptura, daca observi ortodocsii se roaga in genunchi, iar cand fac matanii cad cu fata la pamant. Deci nu are nicio legatura cu manifestarile penticostalilor si a carismaticilor.