Citat:
În prealabil postat de gpalama
De ce Paisie Aghioritul ar fi "mai mic" decat Apostolii si nu ar avea autoritate de la Dumnezeu?
De ce el nu este de la Dumnezeu si Apostolii sunt?
|
Nu am afirmat ca Paisie sau Gheron nu ar fi de la Dumnezeu sau nu ar avea autoritate spirituala. Nu i-am studiat indeajuns pentru a afirma ca sunt de la satana.
Ca ei sunt niste pigmei in raport cu Mantuitorul si cu Sfintii Apostoli, da cred.
De ce NU-i consider la egalitate cu Apostolii?
1. Pentru ca ei nu sunt Temelia Bisericii. Pe cand Apostolii sunt. Tu stii acest lucru, doar citesti Biblia in fiecare zi.
2. Ceea ce au scris apostolii in Biblie este Cuvantul lui Dumnezeu inspirat si infailibil. Ceea ce a scris Paisie sau Iosif trebuie citit cu prudenta. Espe posibil sa spuna si mari prostii. Cuvintele lor trebuie filtrate. Ale Apostolilor, nu.
3. Desigur ca Duhul Sfant nu s-a schimbat de la Apostoli la Paisie. E acelasi Duh Sfant care lucreaza cu aceeasi putere si aceleasi harisme. Aceasta este marturisirea bionecuvantata a crestinilor penticostali. Insa despre Apostoli stim sigur ca au fost plini de Duhul Sfant. Paisie sau Iosif trebuie sa o dovedeasca. Si chiar daca cei doi ortodocsi ar fi fost plini de Duhul Sfant, tot trebuie sa fim circumspecti in ce-i priveste. Pentru ca, in cazul apostolilor, Dumnezeu a vegheat ca toata invatatura care ne-a ramas de la ei sa fie divin inspirata. Ceea ce a ramas de la Paisie este o amestecatura de uman si divin.
Ti-am raspuns prompt, sincer si clar?
Ai gasit un protestant care sa-ti raspunda?