Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Insa nu exclud ca Daniel sa fi fost totusi constient.
Asta e o supozitie care NU corespunde adevarului.
Observa, te rog ca Daniel marturiseste ca a cazut la pamant, lipsit de vlaga. Asta nu e inchinare, prietene. Nici vorba. Nu mai ai putere sa te tii pe picioare si cazi la pamant. Asta spune Daniel ca i s-a intamplat.
!
|
Nu ai priceput textul. Daniel a suferit o lipotimie, care nu înseamnă neapărat că nu mai era conștient. Sunt copii care când află că au luat bacul cad în lipotimie, nu mai au vlagă în ei, corpul se destinde brusc cuprins de emoție, plâng, li se modifică fața, sunt transfigurați, dar rămân conștienți. Unii pot să leșine complet, să nu mai știe nimic. Dar părinții vin cu un pahar cu apă și stropesc pe față pe copil, care-și revine. Asta s-a întâmplat și cu Daniel. A fost ajutat de Înger să-și revină. Starea lui de lipotimie, datorată întâlnirii cu o ființă dumnezeiască a fost corectată de Înger. Pricepi diferența? Carismații trebuie să cadă pe spate fiindcă ăsta e obiceiul și rămân așa fiindcă trebuie să se odihnească în duhul. Se pun lințolii pe ei. Daniel a suferit niște traume de ordin fizic, o fi fost lumină puternică, un glas ca de tunet, nu știm, cert este că Daniel, fizic, nu a rezistat teofaniei. Dar îngerul l-a pus imediat pe picioare. Asta e o ffff mare diferență, fundamentală cu ce se întâmplă la carismatici. Apoi, ce am comentat eu ulterior este adevărat, căderea pe față a lui Daniel a fost într-un context de venerație, de închinare. El nu a căzut pe spate, fără să mai știe de el, hipnotizat. Nu, nu! A căzut cu fața la pământ fiindcă se închina, tremurând de emoție.
E GREU SĂ CITEȘTI UN TEXT BIBLIC????
Pe cand imi vorbea el, am cazut cu fata la pamant lesinat. El m-a atins si m-a asezat iarasi in picioare in locul in care ma aflam. (Dan.8:18)
Deci lui Daniel i se vorbea, când a căzut. Era conștient. Scrie negru pe alb. Apoi, a fost pus pe picioarele lui!