Arvuna Duhului, înfierea, starea de a fi copil al lui Dumnezeu uns cu Duhul sfânt, nu se primește decât prin ascultare, după cum ți-am arătat textul biblic foarte clar. Acestea nu sunt aspecte ce țin de obscurantism.
Dar să bolborosești ore în șir noaptea la 3 ca să primești o vorbire, care este mai mult o impresie așa, nimic clar și concludent, o boscorodeală de căcat, de care vă puteați foarte bine și lipsi, că nu înseamnă nimic, este obscurantism!
Ești copil al lui Dumnezeu prin ascultare, ai primit Duhul, adică pecetluirea, nu se poate fără. Este darul lui Dumnezeu, fără discreție. Dar să înveți bolboroseala, să repeți mecanic un cuvânt până începe să curgă ceva din tine, despre care nu știi ce este, că nu poți identifica cu precizie ce se întâmplă, este obscurantism. Sunt atâția oameni martiri pentru Hristos care nu au vorbit în limbi. De ce? Fiindcă nu au exersat bolboroseala. Dacă nu bolborosești mult timp, nu se întâmplă nimic. O rugăciune normală nu aduce această vorbire, e clar lucrul acesta! Trebuie să vă rugați într-o formă bizară, ca să vă provocați vorbirea aceea obscurantistă! Eu m-am convins de lucrul acesta.
|