View Single Post
Vechi 06.01.2018, 21:16:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Mi-ai "explicat" ceea ce ti-am explicat eu tie acum vreo sapte ani: ca atunci cand omul se roaga in alte limbi, se zideste pe sine insusi, ceea ce este un BENEFICIU spiritual enorm pentru credincios.
Deci: vorbirea in limbi este rugaciune
Iar confunzi, ceea ce scrii tu se refera la vorbirea in limbi, partea cu rugaciunea e mai jos in capitol. Iar la rugaciune spune ca e putin folositoare, pentru ca nu participa si mintea, neintelegand limba. Deci nu recomanda rugaciunea in limbi, ci rugaciunea in limba cunoscuta. Mai sus ai spus ca stii tot din Sfanta Scriptura si nu poti primi lectii, dar tu nu stii nici ce scrie in citatele care s-au dat de cateva ori pe forum. Desi, asa cum am mai precizat, acolo cred ca face doar o comparatie, ca sa arate ca vorbirea in limbi
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Tu crezi ca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, ii citeste ceva bancuri in portugheza? Sa stii ca NU.
Mai frate Catalin, oridecateori un om vorbeste cu Dumnezeu, acolo este o rugaciune.
Stii ce este o rugaciune? O stare de vorba cu Dumnezeu. Comunicare cu Dumnezeu.
Acolo spune ca vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nimeni nu intelege acea limba straina, adica vorbeste singur. De aceea scrie ca cel ce vorbeste intr-o limba straina nu vorbeste oamenilor, pentru ca nimeni nu intelege acea limba (daca nu e traducator). De aceea spune asa. Dar vorbirea in limbi era o harisma (nu ma refer la ce fac penticostalii, aceea nu e vorbire in limbi si nu exista harisme la eretici), deci o minune, o lucrare a harului. Gandeste-te cum e sa vorbesti intr-o limba straina, pe care n-o cunosti, nu e o minune? Penticostalii nu au cum sa stie, pentru ca ei nu au aceasta minune. Nu te cutremuri sa te gandesti ca acolo poate e chiar posedare de la ingerii cazuti? Poti lepada inselarea si sa vii in Biserica lui Hristos.

Nu-mi amintesc ce am discutat in trecut, poate ti-am spus si sa faci ceva sa vezi care e adevarul. De exemplu, in timpul repetarii cuvintelor sau a vorbirii cu voce tare, prin care se invoca acele duhuri, roaga-te o rugaciune in gand. Poti spune "Doamne Iisuse, arata-mi care e adevarul" sau rugaciunea inimii "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul" sau orice alta rugaciunea, inclusiv Tatal nostru. Unii spun ca au facut asta si nu s-a mai putut vorbi in limbi in acel moment in adunare, semn ca duhurile au plecat din cauza rugaciunii. Trebuei sa incerci, ca dupa moarte sufletele traiesc in Rai sau in Iad, totul depinzand de o decizie. Daca ai fost intr-o religie gresita s-a terminat.