Citat:
În prealabil postat de Ali Baba
numai ca scrie clar, "daca vei binecuvanta cu duhul", deci scoate niste sunete, nu?
|
Scoate, desigur.
Doar ca teologia ortodoxa inca nu a raspuns ce fel de sunete scoate.
Pe tema "vorbirea in limbi" teologii ortodocsi au o singura placa pe care o pun: "darul vorbirii in limbi a fost dat pentru ca apostolii sa il propovaduiasca pe Hristos paganilor". Si gata.
Insa versetele din 1 Corinteni 14, sunt clare:
2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.
4. Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
15. Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea.
16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici?
17. Căci tu, într-adevăr, mulțumești bine, dar celălalt nu se zidește.
28. Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.
Toate aceste sapte versete vorbesc despre rugaciunea in limbi.
Desigur, in afara de rugaciunea in limbi, in Biserica pot fi transmise si mesaje in alte limbi, urmate de talmacirea limbilor.