Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Iar Sfanta Traditie inclin sa cred ca este o invatatura a oamenilor lui Dumnezeu, invatatura care in unele cazuri este inspirata de Duhul Sfant iar in alte cazuri, reflecta opiniile personale ale acelor oameni.
Dar nu ma pot pronunta ferm pentru ca stiu ce este si ce cuprinde Noul Testament însa, din cate am inteles, nimeni nu stie ce cuprinde Sfanta Traditie. Mi s-a spus ca nici nu exista o lista de carti care sunt cuprinse in Sfanta Traditie.
|
Acum cateva saptamani am discutat cateva zile numai despre Sfanta Traditie si am dat clar ce inseamna Sfanta Traditie. Stim ca tot ceea ce invata Biserica e adevarat, nu sunt scrieri omenesti, pentru ca scrie ca Biserica este "Stalp si temelie a adevarului." Pot avea Traditia apostolica, predata de Sfintii Apostoli de la Mantuitor, doar cei ce au facut parte din Biserica de la inceput. Ceilalti, eventual, au preluat-o de la primii. ASadar, nu pot face parte din aceasta categorie toti protestantii si neoprotestantii, doar ortodocsii, catolicii, eventual monofizitii si nestorienii.