View Single Post
Vechi 30.01.2018, 09:39:11
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
de fapt e taman invers, evreii faceau cei mai multi prozeliti, s-a ajuns pana acolo incat chiar li s-a interzis prozelitismul! de exemplu e foarte interesanta istoria berberilor, astia au trecut in corpore la iudaism si la un moment dat, in timpul unor lupte, imi scapa acum circumstantele, am citit chestia asta in urma cu mult timp, regina lor le-a spus fiilor ei ca in cazul in care pierd lupta sa nu treaca la crestinism ci la islam.
dovedeste asta cu Biblia

Citat:
edit.aaa, in ceea ce priveste circumcizia, am mai scris, evreii au preluat-o de la egipteni.
"Apoi a mai zis Dumnezeu lui Avraam: "Iar tu și urmașii tăi din neam în neam să păziți legământul Meu.
Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur.
Să vă tăiați împrejur și acesta va fi semnul legământului dintre Mine și voi.
În neamul vostru, tot pruncul de parte bărbătească, născut la voi în casă sau cumpărat cu bani de la alt neam, care nu-i din seminția voastră, să se taie împrejur în ziua a opta.
Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.
Iar cel de parte bărbătească netăiat împrejur, care nu se va tăia împrejur, în ziua a opta, sufletul acela se va stârpi din poporul său, căci a călcat legământul Meu"(Geneze 17:9-14)
Deci Biblia aici minte, iar evreii au preluat defapt circumcizia de la egipteni! Interesant!

Last edited by stefan florin; 30.01.2018 at 09:43:59.