View Single Post
Vechi 10.02.2018, 00:09:31
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Pentru ca omul trebuie sa creada in ceva pentru a-si explica cele nevazute.
pentru ca daca nu-si explica prin supranatural ceea ce nu putea intelege innebunea. asa a ajuns sa se roage la un pom sau la o piatra mai intai, apoi sa faca ofrande, samd

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Daca nu va crede in Dumnezeu, va pretinde ca undeva, candva, s-a gatit singura o ciorba primordiala care a facut sa se nasca totul din nimic, ca a fost candva o Mare Broasca ce s-a transformat in Om, ca acestor presupuneri (pe care ar trebui sa le luam ca adevarate), e musai sa le zicem... stiinta. Ca ar exista undeva o zana numita Selectia Naturala care a dezvoltat tot ce vedem in jurul nostru, vazutele si nevazutele.
e mult mai dificil, cel mai simplu este sa crezi ca totul a fost facut din vointa, in cateva zile.
insa ce spui omului care intreaba, dar ceapa? dar graul? de ce a trebuit ca omul sa se chinuie cateva mii de ani ca sa le creeze el insusi, de ce nu le-am avut de la inceput? de ce i-au trebuit mii de ani ca sa domesticeasca capra sau vaca? samd
in aceste cazuri zana e chiar omul.
dar uite, accept singurul raspuns posibil ca fiind adevarul, ca dumnezeu i-a daruit omului capacitatea de a face toate lucrurile astea si i le-a ingaduit chiar daca oamenii s-au chinuit mii de ani. dar ceea ce este de neinteles si teologia crestina nu cred ca poate da un raspuns coerent, este cum de accepta dumnezeu marea descoperire a omului, libertatea. sclavia este interzisa desi vt si nt o accepta si chiar o incurajeaza. egalitatea in drepturi. chiar daca inca sunt diferente majore intre indivizi, egalitatea este consfintita si este indubitabil ca nu mai este mult si va deveni si reala. aceste lucruri sunt vointa omului, sunt realizate numai de el, impotriva a ceea ce ni se spune in scripturi. aici ori e alba ori e neagra, ori e bine ce a realizat omenirea ori e rau, impotriva lui dumnezeu. hmmm, oare care o fi parerea bisericii...

Citat:
În prealabil postat de Krautrock
Mie personal mi-e mai usor sa fiu ateu decat credincios
eu cred, dimpotriva, ca este mai greu.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote