Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Poti sa-mi dai o referinta, unde Vechiul sau Noul Testament considera sclavia a fi ceva bun?
|
nu trebuie sa spuna ca e ceva bun sau rau, spune ca este ceva firesc, asta este groaznic. si nu cred ca exista vreun text in istorie in care sa fie o asemenea inegalitate intre oameni ca in vt. nu am sa intru vreodata in vreo polemica bazata pe texte propriu-zise din biblie pt ca n-am cum, doar pe principii.
graul salbatec este necomestibil, de fapt greu digerabil, se gaseste si acum prin irak. planta este cunoscuta in mesopotamia de vreo 10 000 de ani si a durat cel putin 5000 de ani pana cand s-a reusit selectia unui soi bun. analogia este valabila la 90% dintre plantele, legumele si majoritatea fructelor cu care ne hranim astazi. dovezile arheologice sunt indubitabile.
in ceea ce priveste animalele domestice, cum crezi ca stim cum si cand au fost domesticite? pai ne-au spus oamenii de atunci!!! prin desene!
da, egalitate in drepturi, egalitate in fata legii. nu stiu, o generatie, doua, trei... se va implini. uite, in vt avem sumedenie de regi, care mai de care mai grandios, care mai de care mai de neatins, uriasi intre oameni, alesi de dumnezeu? nu stiu, cert este ca vt este plin de asa ceva. oamenii simpli?!? tu stii mult mult mai bine decat mine acest lucru, evident ai si o explicatie.
poate m-am exprimat gresit si evolutia sociala a omenirii nu e chiar impotriva, voi nu puteati exista conform bibliei, de exemplu, erati eradicati, dar cu siguranta e facuta doar de om, pentru ca asa a vrut el.