View Single Post
Vechi 22.03.2008, 15:36:45
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Citat:
În prealabil postat de Cristalin
Cate din dv. sunteti de acord ca sotii sau actualii prieteni (viitori soti) sa va fie CAP si sa va conduca dupa cum vor ei (care daca li se da aceasta prioritate chiar isi intra in rol mai mult sau mai putin corect)??? Iar daca sotii isi intra in rolul de CAP asa cum inteleg ei acest rol, si care sa zicem ca nu este cel corect, sotia cata smerenie are sa accepte ca fiindu-i totusi CAP acest sot?
Pentru traditie: [color=red]Biblia este perfect compatibila cu Biserica Ortodoxa si traditia.[/color] Mergand pe acest rationament, daca nu ti seama de Biblie, nu ti seama de Biserica Ortodoxa, si de Sfanta Traditie.
Unde sa le conduca? Ai vazut tu vreun barbat (daca pot sa zic asa) conducând altceva decât masina? Spre ce sa le calauzeasca? Ai vazut vreunul care sa stie ceva despre Hristos?

Concret, cum vezi tu desfasurându-se o astfel de calauzire?

Nu trebuie sa tii seama de nimic când te rogi. Ideile despre Dumnezeu te împiedica sa ajungi la Dumnezeu.

Citat:
Eu am gasit un video cu Pr. Cleopa care spune ca prin casatorie femeia devine jumatate barbat si jumatate femeie (in sens de slujire ) si barbatul la fel .

Cred ca ceea ce spune Sf. Ap .Pavel nu situiaza femeia pe locul trei , cum ca barbatul ar fi intre ea si Hristos . Nu e asa , pentru ca eu nu ma inchin barbatului , ma inchin Sf.Treimi . Numirea barbatului "cap" are dupa umila mea parere scopul de ai feri de pacatul curviei .

Depasirea nivelului teoretic cred ca se poate face numai dupa ce ti l-ai insusit ,nu la comanda . Si asta cred ca vine de la sine ca un dar de la Dumnezeu , banuiesc ca nici n-ar trebui sa-mi pun problema .
E normal sa devin adult , daca am fost copil , cam asa vad eu .Trebuie numai sa respectam chemarea "ramaneti in Mine ...!" , celelalte vin de la sine .
Omul nu e nici barbat nici femeie atunci când se roaga iar starea lui în timpul rugaciunii este adevarata stare.

Evitarea curviei ar fi unul din efectele pozitive, dar care e pretul?Dacaexista aceasta constiinta asubordonarii, femeia si barbatul nu mai sunt egali iar daca nu sunt egali înseamna ca cel mai mic nu e om deplin.

Nivelul teoretic poate sa ramâna rudimentar, vezi cazul Sf. Antonie cel Mare. Depasirea lui survine dupa o perioada destul de lunga si într-adevar nu trebuie sa ne preocupe.

Reply With Quote