Citat:
În prealabil postat de Krautrock
Aici la noi se aude, insa nu se aude decat zgomot. Dumnezeu sau vreunul dintre reprezentantii lui pe pamant ar fi putut sa raspunda mai clar cu subiect si predicat. Si nu era nevoie de inca o victima jertfita, fie el si fiul lui Dumnezeu, ci pur si simplu ar fi fost suficienta o "Epistola catre toata lumea", ba nici macar atat, ci doar o amarata de tablita ca si cea de pe Sinai pe care sa fie scrisa o singura propozitie:
"Imi place mirosul de jertfe deoarece..." (Epistola catre toata lumea 1, 1)
|
Ceea ce sustii tu pare a fi o contestare a Scripturii. Tu stii mai bine ce trebuie scris in Ea?
Ti-am recomandat sa-ti reconsideri conceptia...
Citat:
Domnule Demetrius, unele dintre razboaiele acelea au avut loc in realitate. Asediul Ierusalimului de catre babilonieni chiar s-a produs. Revolta macabeilor impotriva seleucizilor care ocupau Palestina e chiar reala. Iar dumneavoastra imi vorbiti despre luptele omului cu patimile? Nu v-as dori vreodata sa va luptati cu patima numita Nebuchadnesar al II-lea. Razboaiele acestea se refera la razboaiele acestea, nu la alte razboaie. Cat despre dumneavoastra, puteti sa credeti ce doriti, ca nimeni n-are nimic impotriva. Eu, ateul, trebuie sa va explic ca unele parti din Biblie sunt chiar adevarate?
|
Toate sunt adevarate, insa nu cum vrei tu sa fie; ele se petrec astazi cu tine.
Reciteste Scriptura mai cu atentie si n-o confunda cu manualul de istorie de "clasa I"(pentru imaturi).
Asediul babilonienilor se traduce prin asaltul lor cu oferte comerciale catre evrei ca sa investeasca in Babilon si sa se inrobeasca evreii cu patima castigului comercial(cum au fost si-n Egipt); dovada e ca evreii saraci n-au fost dusi "robi" la Babilon.
Citat:
Nici n-am zis ca nu citesc. Am gasit ceva interesant, cartea lui Richard Dawkins "The God Delusion". Am s-o citesc.
|
Alta pierdere de vreme pe care tu ai s-o gasesti "revelatoare"; poate, ai sa te inscrii in clubul lui ca are multe filmulete pe youtube(eu am vazut numai 2) prin care isi face o "publicitate" care m-a convins sa-i intorc spatele hotarat. Nici nu vreau sa aud de el.